Unge agro-folk danner forening

Nystiftet forening vil skabe netværk mellem unge fra maskinstationer, entreprenør-, kloak- og skoventreprenørbranchen og ruste dem til iværksætteri og lederstillinger.

En ny forening, DM&E Junior, blev stiftet i fredags og har allerede 40 medlemmer. Det er juniorerne fra brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører, som holdt stiftende generalforsamling på The Grill / Bowl’n’fun i Vejle, hvor 50 unge var mødt op.

Debatten var livlig og endte med et stort flertal for at oprette foreningen. En bestyrelse blev konstitueret, og vedtægter samt kontingent blev enstemmigt vedtaget.

- Den nye forening har til formål at danne et netværk for unge, der har tilknytning til DM&E og branchen. Vores ambition er at samle landets unge med interesse for at drive forretning indenfor agro-, entreprenør- og skovbranchen, hvor vi blandt andet vil hjælpe de unge iværksættere til at indgå i ejer- og generationsskifter samt besætte ledende stillinger, siger Bent Juul Jørgensen, branchedirektør i hovedforeningen DM&E.

 

Stor opbakning

Interessen for den nye brancheforening var ikke til at tage fejl af, og det store fremmøde var en stor opmuntring for DM&E og den arbejdsgruppe, der præsenterede planerne for den nye Junior-forening, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

- Nu skal vi for alvor i arbejdstøjet, og det glæder jeg mig til. Vi skal blandt andet i gang med at arrangere foreningens første sommerudflugt, som udover socialt samvær og netværk vil bestå af faglige indlæg og virksomhedsbesøg, siger Lasse Sørensen fra Odder Maskinstation. Han blev valgt til formand blandt de fem nye bestyrelsesmedlemmer, ligesom der blev valgt to suppleanter og to revisorer.

 

Gode råd fra iværksætter

Deltagerne hørte på mødet et oplæg om iværksætteri fra den prisbelønnede iværksætter og forfatter Jonathan Løw, der fortalte om at have succes og samtidig bevare balancen mellem arbejde og privatliv. Han havde desuden fokus på, hvordan man stiller skarpt på at skabe en arbejds- og innovationskultur, der er præget af fornyelse og nysgerrighed.

Læs også