CEO efter et kanon Arla-regnskab: - 2022 bliver et mærkeligt år

Foto: Flemming Erhard

Arlas administrerende direktør Peder Tuborgh præsenterede i går et regnskab hos Arla, der viser vækst næsten på alle parametre samt en rekordomsætning.

Og forventningen til indtjeningen i 2022 er store, blev der ikke lagt skjul på. Men der er tale om en forventning, der kommer til at skyldes et højere prisniveau og ikke en stigning i produktionen. 

- Jeg forventer, at 2022 bliver et særdeles mærkeligt år, lød det fra CEO’en. Efterspørgslen på mælkeprodukter er nemlig vokset markant, men i dette tilfælde er produktionen ikke steget, og det kommer den sandsynligvis heller ikke til.

- Der vil altid være små ubalancer imellem udbud og efterspørgsel. Men i dette tilfælde er ubalancen meget høj, sagde Peder Tuborg, som forklarede, at det kommer til at kunne mærkes i priserne.

Bestyrelsesformand Jan Toft Nørgaard supplerede, at produktionen i Nordeuropa sandsynligvis ikke vil stige særligt meget på grund af et ønske fra diverse regeringer om at sænke produktionen af animalske fødevarer, hvilket betyder, at det er svært for producenterne at skaffe mere land til produktionen.

Læs også