Fremtidens bæredygtige landmand - Kristian fra Ausumgaard

Fremtidens Landmand i kategorien Bæredygtighed blev

Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard ved Holstebro for hans arbejde med den grønne omstilling.

Kristian driver, sammen med sin kone Maria, Ausumgaard ved Holstebro. Ausumgaard er et moderne landbrug, som producerer 500.000 konventionelle kyllinger årligt, og cirka 200 velfærdsgrise kaldet Ausumgaardgrise.

Der drives cirka 850 hektar planteavl, der er biogasproduktion samt tre vindmøller.

Ausumgaard producerer desuden melorme til konsum, driver gårdbutik og udlejning af festlokaler og depotrum. Virksomheden arbejder med en bæredygtighedsstrategi, værdisæt og CSR, hvilket blandt andet omfatter relationer til det omgivende samfund, grøn energi og miljøtiltag. Visionen er at ”muliggøre at næste generation har lyst og mulighed for at videreføre Ausumgaard, hvis historie går tilbage til 1473.

Målet med kåringen er at sætte fokus på nye veje til vækst i landbruget. Priserne blev uddelt i forbindelse med Agromek, som er Nordeuropas største landbrugsmesse.

Adm. direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung, stod i spidsen for uddelingen, og hun siger:

- Fremtidens Landmænd har fremsyn og mod. De er samtidig rollemodeller, ikke mindst for de kommende generationer af selvstændige landmænd og medarbejdere i landbruget.

Fremtidens Landmand-priserne uddeles i et samarbejde mellem SEGES, LandbrugsMedierne, Dansk Agroindustri, Agromek, MCH, Bridgestone, Jyske Bank og SAGRO. Vinderne modtager hver 25.000 kroner.

Læs også