Fynboer til stor frødag

Centrovice inviterer til planteavlsudflugt til Store Frødag og Gyldenholm Gods den 19. juni.

Igen i år har Centrovices planteavlskonsulenter sammensat et spændende program, når de inviterer på inspirationsudflugt for planteavlere.

Den foregår onsdag den 19. juni, og denne gang går turen til »Store Frødag« på Thinghøj på Stevns og på hjemturen til Gyldenholm Gods på Midtsjælland.

Dagen starter klokken 07.30 med afgang fra Vissenbjerg mod Stevns, hvor det gælder besøget på Store Frødag, som er en faglig begivenhed for professionelle frø- og planteavlere.

Her får deltagerne viden, sparring og inspiration til nye tiltag hjemme på egne bedrifter, og på dagen er der mulighed for at høre om syv forskellige emner, herunder blandt andet gødning og vækstregulering i spinat, metoder til udlæg af hvidkløver i vårkorn. Desuden bliver der tid til et besøg på DLF’s forsøgsstation på Stevns.

Godsbesøg

Om eftermiddagen går turen til Gyldenholm Gods, som driver 1.080 hektar planteavl og cirka 700 hektar skov mellem Slagelse og Fuglebjerg. Godset drives konventionelt på en egn med flad jord, primært bestående af stiv lerjord, og dyrker hvede, vinterbyg, vinterraps, sukkerroer og konservesærter. Siden 1986 er alt halmen blevet nedmuldet. På dagen vil godsets forvalter, Herluf Pilegaard-Sørensen, vise rundt og fortælle om bedriften og alle dens facetter.

Prisen er 1.150 kroner ekskl. moms, og der er mulighed for VEU-godtgørelse. Tilmelding er bindende og skal ske senest den 1. juni på www.centrovice.dk eller på telefon 7015 9900.

Læs også