Texas-farmer høster op til 17 ton pr. hektar på 1.000 hektar

Det er altså i ris, men det høstes som korn med mejetærsker. Ris er godt betalt og giver højt udbytte i den stegende varme sommer i Texas. - Jeg lægger ikke skjul på, at risdyrkning i stordrift er godt landbrug, siger Tim Gertson.

G5-farmen - som Tim Gertson er femte generation på - driver 1.000 hektar næsten udelukkende med ris. Al ris skal over farmens store tørreri, inden det lægges i silo - hvis det da ikke sælges direkte fra marken. Det er voldsomt dyrt at anlægge de fuldstændig plane marker til risdyrkning, da markerne skal sættes under vand midt i vækstsæsonen. Her et hjemmelavet afløb mellem to marker. Her høster Tim Gertson sin ris i juli på tør mark - ganske som man høster korn. - Dette er en perfekt rismark, siger Tim Gertson, da Effektivt Landbrug besøger ham for et par uger siden. Farmens ansatte er i gang med service på traktorene. Trods to sprøjtefly omfatter den store maskinpark også en 36 meter-marksprøjte. I stuehuset hænger et foto af Tim Gertsons tipoldefarm, der kom fra et mindre landbrug uden for Slagelse på Vestsjælland. I Texas kunne han i 1800-tallet frit og gratis få al den jord, som han kunne dyrke. Mikkel Smedegaard får i de komme uger lov til at tjekke USA-farmernes grej og sender videospots hjem herfra. Foto: Thomas Jensen

I Texas er ris virkelig big business.

At der dyrkes store arealer med ris i Texas er nok nyt for de fleste.

- Andre lande i verden dyrker mere ris. Men de spiser det meste selv. Vi har en stor og effektiv produktion af ris, og vi er storeksportør af ris, fortæller Tim Gertson, der ejer en af de største risfarme i det sydlige Texas.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også