Trods vaccination: - Vores 260 malkekøer blev ramt af mund- og klovsyge

Familien Philips startede sin mælkeproduktion i det store, afrikanske land for 60 år siden og har lært, at man ikke bare kan overføre europæiske forhold til en helt anden kultur og klima.

Sydlige Tanzania med rød prik, der angiver farmen. De 260 køer malkes i en moderne malkestald. Morten Hansen med sin søn Mads, der var med på studieturen til Tanzania arrangeret af Rejsogoplev sammen med Effektivt Landbrug. Endnu mere end i Danmark er det helt oplagt at producere el med solpaneler. Sussex kvæget græsser mellem Akacie-træer, der giver nødder, som kvæget spiser som proteinkilde. De hvide kohejrer fanger insekter i kokasserne, som dermed også spredes og virker som gødning på hele marken. Sådan ser landskabet ved Iringa også ud.

Der bliver som altid, når landmænd er på besøg, kigget på besætningen.

Da en gruppe danske landmænd tidligere i år var på studietur i Tanzania, besøgte de også familien Philips på Kibebe Farm ved Iringa. Den mellemstore by med cirka 110.000 indbyggere ligger cirka 500 kilometer vest for landets suverænt største by, Dar es Salaam.

Her cirka 10 kilometer fra centrum af Iringa slog David og Elizabeth Philips sig ned i 1962 for at oprette en, efter datidens standard, moderne mælkeproduktion på basis af forskellige racer af europæisk kvæg og europæisk udstyr.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også