Vikingernes kvæg bruges stadig i Normandiet
Oste fra Normandiet er verdensberømte, og derfor er mælkeproduktion fra den lokale race og holstein-køer en yderst vigtig del af landbrugsproduktionen i den del af Frankrig.

Medarbejdere fra Agrovi var for nylig på personaletur til Normandiet og besøger her en landbrugsskole med speciale i kvægracen Normande. Racen stammer fra det kvæg, danske og norske vikinger bragte med sig. Fotos: Niels Damsgaard Hansen
Vi kender alle navnet Camembert.
Men det er nok kun de mere frankofile, der kender navnene Pont-Lévêque og Livarot.
Fælles for dem er, at det er oste fra Normandiet i Frankrig. Det var her, vikinger fra Danmark og Norge huserede fra midt i 800-tallet og et par hundrede år frem.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her