Amerikansk landmand: Vi skal åbne verden op og arbejde sammen

I over 50 år har familien Sever Peterson i Minnesota modtaget unge landmænd fra mange lande verden over – også Danmark. - Det har været helt fantastisk, fortæller han begejstret. Den nystartede handelskrig ser han meget bekymret på.

-  Efter hjemkomst fra Vietnamkrigen var jeg som 21-årig ung landmand på uddannelse på Minnesota University. Her hørte jeg om det såkaldte MAST-program, som skulle udveksle unge landmænd til og fra USA og hjælpe til bedre international forståelse, fortæller Sever Peterson, der med begejstring har modtaget udenlandske elever i nu 54 år. I dag driver Sever Peterson og hans familie et planteavlslandbrug på 600 hektar i Minnesota med især specialafgrøder. Græskar til Halloween er én af Sever Petersons store afgrøder. Fotos: Sever Peterson. Her sås majs til konsumsalg som majskolber. Vejret kan være regnfuldt i Minnesota og give bøvl i markarbejdet. Danske Ole Olsen var udvekslingselev hos familien Peterson i Minnesota i 1968. Sidste år var han for første gang tilbage (yderst til højre).

Lidt uden for Faxe på Østsjælland ligger gården Fruervang.

Her møder Effektivt Landbrug den tidligere udvekslingselev Ole Olsen, som tilbage i 1968 var på et års arbejdsophold i den amerikanske stat Minnesota hos familien Peterson.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også