Argentinsk feedlot drosler ned i dårlige tider

Don Ramon feedlot i udkanten af Saladillo, Buenos Aires provinsen i Argentina, er både én af de største og én af de mest veldrevne af slagsen i Argentina med plads til knap 20.000 stykker kvæg og eget slagteri, hvor kvalitet er i højsædet fra start til slut. Men når bytteforholdet er i bund, fedes færre dyr.

Det er masser foder og kreaturer, der konstant skal flyttes med. Så derfor har farmen fem moderne lastbiler. Mange lastbiler i Argentina, der bruges i landbruget, har ellers årtier på bagen. Der er tre gummiged-maskiner som denne til at læsse foder, muge ud med videre. For ikke ret mange år siden foregik aflæsning med håndkraft, men nu er det lastbilen selv, som tipper af. Noget af en fordel ikke mindst i de varme perioder af året, hvor der er over 30 grader. Et kig ud over foldene, som der er 90 af. Det vil sige, at der kan være cirka 200 dyr i hver af dem. Der er foderbord til begge sider her, så det er meget rationelt at fodre to gange i døgnet. Der er langt ud til den anden ende, hvor foldene ender. Gustavo Tenagli er daglig leder og har dermed ansvaret for de mange dyr og medarbejderne. Fotos: Niels Damsgaard Hansen Alle dyrene ser godt ud og er i god foderstand. Sort Angus er den mest udbredte race inden for kødkvæg. Drivning af dyrene står de såkaldte gauchoer for på hesteryg. De er eksperter i det job. På slagteriet modnes slagtekroppene og skæres op til det, kunderne ønsker. En af gauchoerne med sin søn, der allerede føler sig hjemme på en hesteryg.

Når man kommer susende ad den lange, lige landevej i det flade landskab på den argentinske pampas, er det ikke lige til at se, at der godt 100 meter inde er knapt 20.000 stykker kvæg i store folde uden skyggen af noget grønt.

I det hele taget er der ikke meget skygge her nogle kilometer uden for den mindre provinsby Saladillo cirka 200 km sydvest for Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Men uanset er det her ejeren, Leandro M. Prada, i 2003 valgte at placere si

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også