Dagligt henter den danskejede fabrik, Protena, 20.000 liter friskslagtet okseblod fra fire slagterier i Nicaragua.
En ko indeholder cirka ti liter blod, og i Nicaragua slagtes dagligt et uhyre stort antal køer og fedekvæg.- Tidligere blev alt dette okeblod betragtet som et affaldsprodukt. I bedste fald blev det tørret til anvendelse i gødningsindustrien, fortæller Mauro Salas, som er teknisk chef på den danskejede fabrik, Protena, i det centrale Nicaragua.I dag afhenter Protenas tankbil dagligt omkring 20.000 liter okseblod fra de fire største slagterier i Nicaragua, bringer blodet til fabriksanlægget og omdanner det til højværdiprodukter til brug i blandt andet pølser, brød og til proteinfoder.
Vil du læse mere?
Prøv 30 dage for 30 kr.
Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.
Allerede abonnent?
Læs mere om Global Farming
Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.
Læs mere her