ASF i Tyskland: Stor usikkerhed blandt tyske svineproducenter

Konsekvenserne er endnu uoverskuelige for svineproducenter nær udbrudsstedet. – Men situationen var ventet, lyder det beroligende.

 - Det er en slem situation for os – ingen tvivl om det. Om det ligefrem bliver en katastrofe, er ikke til at overskue lige nu. Men vi er meget berørte og bekymrede her til morgen.

Det siger den tyske svineproducent Bodo Zier, som Effektivt Landbrug har talt med torsdag morgen. Hans landbrug ligger ved Leipzig få hundrede kilometer fra Sembten-distriktet, hvor et dødt vildsvin onsdag blev konstateret smittet med ASF. ET fund som torsdag morgen via en kontroltest blev bekræftet af den tyske landbrugsminister Julia Kl¨ckner (CDU)

- Vi har ikke overblik over hvilke restriktioner, der i givet fald vil komme i vores område. Vi venter på en udmelding fra myndighederne, siger en travl Bodo Zier.

Ro på lige nu

En anden umiddelbar kommentar har sønderjyske Hans Knudt Krag, der er ejer af byggefirmaet Danbauer, som bygger staldanlæg i Tyskland.

Han maner umiddelbart til ro på, da situationen på næsten alle måder har været ventet gennem længere tid.

- Det store katastrofescenarie er tidligere blevet aflyst, siger han beroligende, men travlt optaget af samtaler.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også