Manubal-ballegreb giver sikkerhed fremfor alt

Importør Bjarne Rytter fra Rytter-maskiner ved Randers er begyndt at levere de første par ballegreb af MX Manubal V500 og V7000-modellerne. Efterspørgslen på især sikkerhed og kvalitet er derude, og importøren er ikke i tvivl om, at netop sikkerheden i MX Manubal ballegrebs-serie er helt i top.

Importør Bjarne Rytter fra Rytter-maskiner er begejstret for Manubals V500- og V7000-modeller, som han for cirka et halvt år siden begyndte at forhandle.

- Interessen for de her modeller er bestemt derude. Alle er jo selvfølgelig især interesserede i sikkerheden, siger Bjarne Rytter.

Indtil videre har forhandleren fået solgt en lille håndfuld af modellerne, som han begyndte at forhandle på baggrund af en kundehenvendelse.

- Jeg var på udkig efter noget, som havde en høj kvalitet, og som samtidig var prismæssigt i orden. Og her passer de her ballegreb rigtig godt ind, siger Bjarne Rytter.

Både runde og firkantede

Modellerne henvender sig til alle, der arbejder med halm.

- Hvad enten ballerne er runde eller firkantede. Det spiller ingen rolle. Grebens store fordel er, at den kan køre hen til ballerne, og så foretager den sig en cirkulær bevægelse ind i dem, så den låser godt fast. Hvis traktoren vælter, så hænger grebet stadig fast på ballen.

I den nedre del af grebet sidder der nogle tænder, og oven over dem en række lidt krumme tænder, som kan fastholde den øverste del af stakken. Under arbejdsgangen stikker man de nedre tænder ind i stakken, hvorefter de krumme tænder hydraulisk drives ind fra oven.

- Med de tunge baller, der er tale om nu om dage, kan det somme tider være svært at stikke ind med grabberen, men ikke med disse modeller. Så på den måde er der tale om sikkerhed fremfor alt, lyder det fra forhandleren.

Fleksibilitet

Derudover er der en stor fleksibilitet i arbejdet med at placere ballerne.

- Hvis du tager fat i ballen, og ellers har en frontlæsser, der er stærk nok, og du vipper forover, så kan man både sætte dem på enden eller på siden. Det kan du ikke, hvis det bare er gafleren, siger Bjarne Rytter.

V7000’eren er den største af modellerne. Den kan tage tre bigballer eller fire fladballer (120 x 90), hvorimod V500’eren kan tage to bigballer eller tre fladballer.

V500’eren og V7000’eren kan leveres med beslag til de fleste teleskop- eller andre former for læssere.

alexander@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 55

Læs også