Rekordmange gæster til gensynsfest

27.810 personer var på Store Hestedag i Roskilde i selskab med over 1.000 heste og godt 500 hunde.

I skyggen under de store træer tog mange plads for at overvære underholdningen i Ring 1. Foto: Jesper Hallgren De besøgende havde masser af muligheder for at gøre en god handel hos blandt andet Land & Fritid. Foto: Jesper Hallgren Københavneren Freja Alsøe Lillelund med hendes to små chihuahuaer, Otto og Karla, der ikke fylder meget i sammenligning med den grand danois, der ses i baggrunden. Foto: Jesper Hallgren Bitten Greisen fra Gørlev var for fjerde gang med på Store Hestedag, hvor hun her er i gang med at klargøre hendes tinker. Foto: Jesper Hallgren Fra et lille skur holder dressur-dommerne øje med alt - her er Ida Drejer Jacobsen i aktion med sin hest. Foto: Jesper Hallgren Kristina Saskow fra Roskilde får bedømt hendes staffordshire bull terrier, Davey, som her træder af på naturens vegne. Foto: Jesper Hallgren Knap 28.000 heste- og hundeglade gæster indløste billet til  Dyrskuepladsen, hvor solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Foto: Jesper Hallgren Hesteglade børn kunne afprøve deres egne færdigheder på en lille springbane. Foto: Jesper Hallgren Udenfor indgangen til Dyrskuepladsen huserede en enlig demonstrant. Foto: Jesper Hallgren Over 1.000 heste var repræsenteret på Store Hestedag, og de fik masser af opmærksomhed. Foto: Jesper Hallgren Mette Trantel og datteren Sofie på tre år med deres gadehund fra Bosnien, der oplevede nye bekendtskaber. Foto: Jesper Hallgren

Efter et års »corona-pause« var Store Hestedag tidligere i september tilbage på Dyrskuepladsen i Roskilde, og det blev et par herlige dage med fremragende vejr og rekordmange besøgende.

I løbet af weekenden gik hele 27.810 personer – omkring 5.000 flere end normalt – gennem indgangsportene for at opleve Danmarks største udendørs heste- og hundeevent med over 1.000 heste og mere end 500 hunde.

Traditionen tro bød Store Hestedag på et omfattende program med forskellige shows, foredrag, bedømmelser og en masse udstillere, der lokkede med spændende ting til gode priser.

Den cocktail nød de mange heste- og hundeglade gæster naturligvis, og med sol fra en næsten skyfri himmel gik alt op i en højere enhed. Arrangørerne kunne så tilmed glæde sig over publikumsrekord, hvilket undervejs gav lidt udfordringer.

- Der var enkelte tidspunkter midt på dagen begge dage, hvor der var stort pres på parkering og indgange, og gæster kan have oplevet kødannelse, siger Helle Lyngfeldt, ansvarlig for Store Hestedag.

- Det skyldes, tilføjer hun, de mange ekstra gæster, som var en glædelig overraskelse, og vi lover selvfølgelig at være forberedt på disse udfordringer i fremtiden.

Vi kigger omvendt for en stund lidt tilbage og bringer her en billedserie fra den herlige september-weekend på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Læs også