Springstævne samlede knap 700 heste og ponyer

Adskillige springryttere valgte igen i år at tilbringe vinterferien med deltagelse i Scandinavia Jumping Tour, der for tredje gang blev afholdt i Odense Congress Center.

Dorthe Ketterles datter, Shannon Mejnert Ketterle, stod blandt andet for præmieoverrækkelsen ved stævnet. Der var også mulighed for at se på rideudstyr, hvis man lige skulle have en pause som tilskuer til ridebanespringningen. Deltagere ved Scandinavia Jumping Tour havde i år fået to baner at varme op og motionere hestene på. Det store stævne var blandt andet med kvalifikation i Stutteri Ask Trophy. Et hyggeområde i hallen ved siden af opvisningsbanen gav ro til en god snak eller lidt at spise. De mange deltagende heste og ponyer blev både indkvarteret udenfor hallerne og indenfor i hallen ved opvarmningsbanerne. Fra fredag til søndag var det hesteklasserne, der blev afviklet.

- Det er bare så fedt, at lave det her.

Distrikt- og landsstævnet Scandinavia Jumping Tour blev for tredje gang afholdt med stor succes i uge 7 i Odense Congress Center, hvor knap 700 ekvipager valgte at tilbringe vinterferien ved stævnet. Arrangørerne bag glæder sig over den store opbakning fra såvel nationale og også enkelte udenlandske springryttere.

Dorthe Ketterle, der sammen med Julie Dresler, Kim Ponsaing og Alan Neergaard, der alle er fra familier, der er kendte i rideverdenen, fortalte under stævnet med stor begejstring, hvordan stævnet allerede har udviklet sig til at være en succes.

 

- Fra tirsdag til torsdag deltager ponyryttere i en alder fra seks til 16 år, så her har vi 260 ponyer stående i såvel boksene i den ene del af opvarmningshallen og ude i teltstaldene. Torsdag skal vi så have dem sendt godt afsted, inden de 430 heste ankommer torsdag aften, lød det fra Dorthe Ketterle, der gjorde det klart, at det er lidt af et puslespil at få hele arrangementet til at gå op i en højere enhed.

Hyggeområde, udstilling og ekstra bane

Ifølge Dorthe Ketterle er det et springstævne målrettet hele bredden, hvor der er plads til hyggen og det sociale.

Hallen, der ligger mellem den store opvisningshal og hallen med opvarmning og opstaldning, var indrettet med hygge- og caféområder, hvor folk slappede af, snakkede og spiste, mens området omkring caféen var indrettet med udstilling af blandt andet rideudstyr, hestetransport og hestewellness, samt et område med plads til springning for kæpheste-ekvipager.

Dorthe Ketterle gjorde det klart, at de som arrangører gør meget for at opfylde de ønsker, som stævnedeltagerne har fra år til år. 

- Et af de ønsker der har været fra rytterne fra de tidligere år, er en ekstra bane til ridning og motionering af hestene udenfor konkurrencebanen. Derfor har vi i år valgt at anlægge en ekstra bane i hallen, hvor også opvarmningsbanen findes, fortæller Dorthe Ketterle, der påpeger, at der omkring banerne også er et samarbejde med arrangøren bag World Tölt, som blev afholdt i de selvsamme haller den 24.-26. februar.

 

Den ekstra bane har dog krævet yderligere planlægning, idet det har betydet mindre plads til bokse i opvisningshallen, så flere bokse måtte op udenfor.

Stutteri Ask Trophy

Det store stævne var blandt andet med kvalifikation i Stutteri Ask Trophy, hvor pony- og childrenrytterne red deres Stutteri Ask Trophy-klasser først på ugen, mens stævnet blev rundet af med kvalifikationen for U18 og U25-ryttere.

U18-rytternes Trophy-klasse var slået sammen med seniorrytternes MA1*, som blev vundet af seniorrytter Maria Hjort Frederiksen med Engerupgaards Conlido. Bedste U18-rytter i klassen blev Isabell Victoria Frost Jensen, som blev nummer fire i klassen med Imprevisto.

I klassen for U25-rytterne var det Victoria Sophia Hjort-Madsen der tog førstepladsen med Catwalk V.

Stutteri Ask Trophy er en springturnering på B-niveau for children-, Pony kat. 2- / 1-, junior-, ung- og U25-ryttere, som skal udvikle og fremme den danske ungdomselite i springning. Turneringen er relativt ny og blev for første gang afviklet i 2022. Finalen i år afholdes i dagene 31. marts – 2. april på Stutteri Ask.

Læs også