Registrering: 200 hesteejere får besøg af Fødevarestyrelsen

Nu begynder Fødevarestyrelsens vejledningskampagne om registrering af heste. 200 hesteejere kan vente besøg frem mod nytår.

Fødevarestyrelsen besøger de kommende måneder 200 hesteejere, rideskoler, stutterier og hestepensioner, for at se om der er styr på de lovpligtige registreringer af både hestene – og de steder dyrene står.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse, hvor det endvidere fremgår, at næsten 20.000 hestehold i løbet af det seneste år allerede er registreret i myndighedernes centrale husdyrdatabase, CHR, sådan som EU-lovgivningen kræver det.

Der er tale om et dialog- og vejledningsbesøg, hvor både private og professionelle mindes om, at de skal huske at få styr på den lovpligtige registrering.

- Uden det overblik, der følger med en registrering af hvilke heste, der befinder sig på de enkelte hestehold, får Fødevarestyrelsen svært ved at standse smittespredningen, hvis alvorlige hestesygdomme som afrikansk hestepest eller West Nile Fever pludselig får tag i Danmark, forklarer veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Charlotte Vilstrup Castle, i meddelelsen.

Registreringerne af heste er også et vigtigt værktøj i kampen mod infektionssygdommen contagiøs eguin metritis (CEM), der allerede forekommer i den danske hestebestand.

Det er den ansvarlige for hesteholdet, der skal sørge for at have styr på registreringen i CHR og listen over de heste, der står på stedet, og hvor de kommer fra. Kravet om registrering af hestehold gælder også steder, hvor heste opholder sig midlertidigt, eksempelvis dyrskuer, kåringer og stævnepladser. Fordi det netop er i kontakt med andre heste, at smittespredning kan opstå.

Man kan registrere sine heste ved at bruge appen »CHR« fra Fødevarestyrelsen.

Læs også