Heste er et hit på efterskoler

Flere efterskoler med hestelinje bød sig til, da der for en god måneds tid siden var Hest & Rytter messe i Herning. En af de større er Tronsø Efterskole ved Grindsted.

Arkivfoto

Tronsø Efterskole ved Grindsted deltog på Hest & Rytter messen i Herning. Og forrest på standen stod Stine Steffensen, afdelingsleder Tronsø Equestrian og eksamineret berider, der kunne berette om en øget interesse for at komme på efterskole med mulighed for at dygtiggøre sig sammen med sin hest.

- Hestelinjen har siden 2015 fået en større plads med endnu større faglighed hos os på Tronsø, hvor vi også har en landbrugslinje, esport, gokart og teknik, metal og auto.

Bliver set

At deltage i Hest & Rytter messen har gennem flere år været et tilvalg for efterskolen.

- Vi bliver set. Vi skal bare være her. Vi har stået på den her stand de sidste syv år og folk, de ved, at vi er her. Så det er vi slet ikke i tvivl om.

Ifølge Stine Steffensen, er Tronsø Equestrian blandt de største efterskoler, der tilbyder en hestelinje, ligesom hun også fremhæver den høje faglighed.

Undervisning på flere niveauer

- Der er undervisning på alle niveauer, og man behøver ikke at have sin egen hest med.

- Vi har gode skoleheste, men vi kan også tilbyde kvalificeret undervisning til de, der rider på højt konkurrenceniveau og gerne vil medbringe egen hest.

Der er fast underviser på skolen, der er uddannet berider, ligesom der er freelance beridere inde et par gange om ugen for at undervise.

Håber på flere drenge

Stine Steffensen håber, at de i fremtiden vil være mere attraktive også for drengene.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan tiltrække dem, for de er der. Men de fleste falder fra, når de finder ud af, at de er den eneste dreng, der har tilmeldt sig. Det håber vi at lave om på.

Efterskolen optager elever 2,5 år før, de skal begynde på skolen.

Læs også