høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

Case IH-demo og høst i ly af regnen

Det trak ud, inden man kunne komme i gang med høsten af græsfrø udenfor Viby Sjælland for ganske nylig. Effektivt Landbrug fulgte maskindemoen og græsfrøhøsten.

Peter Møller tager bestik af situationen, kigger ned i marken, han sidder på hug i, og konstaterer, at det kunne da se dårligere ud, mildest talt. Også fordi at Case IH-sælgeren har udsigt til noget af det maskineri, han er mødt op for at demonstrere.

Vi er et stykke udenfor Viby Sjælland, og her har man ventet et stykke tid på at kunne få maskinerne ud og køre i marken, hvor der skal høstes engrapgræs. Det har regnet, men nu er sommeren og solen på plads, så de 60 hektar kan høstes.

Tegner godt

Det er engrapgræsarten Balin, der skal høstes af, og selv om det i skrivende stund ikke er så nemt at vurdere udbytterne af høsten, ser det lovende ud, fortæller den stedlige traktorfører.

- Jeg tror, at det tegner godt med høsten. Bunken ser forholdsvis stor ud indtil videre. Men vi må jo se, når vi får vejet det op, hvor godt det er gået, siger han.

Han og kollegerne har set frem til, at Peter Møller og kompagni fra S. D. Kjærsgaard har kunnet komme på plads med Case IH-maskinerne.

Velegnet til opgaven

En Axial Flow 8250, som er den mellemste model i den store serie, er i dagens anledning udstyret med pickup for at kunne høste frøene på skår. Til demoen har S. D. Kjærsgaard også medbragt den populære traktor Puma 240 CVX og Case IH Farmliften.

Ifølge Peter Møller er Axial Flow 8250-modellen ganske velegnet til opgaven.

- De er kendt for at være rigtig gode til at høste frøgræs. Og så er de kendt for at lave noget rigtig fint korn, så svineproducenter vil gerne have dem, fordi de kan lave noget godt foderkorn, uden at kernerne bliver beskadiget, og der kommer dioxiner i, siger han.

Med i Viby denne dag er testpiloten Jørgen, der har kørt demoer for Case IH i mange år. Han laver også brugerkurser for Case IH i Danmark, og er hver vinter i Australien for at igangsætte nye Case IH Axial Flow down under.

Vigtigt med godt resultat

- Det er vigtigt for os, at vi kan levere et rigtig godt resultat til landmanden. Derfor har vi Jørgen med herude, siger Peter Møller og fortsætter:

- Vi har også en med fra importøren for at få indstillet maskinen korrekt. Det er vigtigt for os at aflevere et godt resultat til landmanden, da det er en højværdiafgrøde, vi kører i.

- Og det er hans penge, vi arbejder med, så derfor skal vi kunne levere et godt stykke arbejde. Derfor går vi meget op i, når vi er ude og køre demo, at vi laver noget, som landmanden er tilfreds med, siger Peter Møller.

Demoturen fra Case IH kommer til at fortsætte den kommende tid, fortæller Peter Møller.

- Vi kører demo med mejetærsker, traktor og en teleskoplæsser, som man kan få ud og prøve hos sig selv i løbet af høsten på demonstrationsbasis, siger han.

Læs også