Fyn sætter rekord trods tørke

På kun en måned bjærgede Agro-Alliancens tre 41-fods mejetærskere de højeste udbytter på i alt 2.687 hektar i den hidtil nemmeste høst.

To sneglevogne sørger for at fragte hveden fra de tre mejetærskeres 11.100 liters korntanke til lastbilerne på vejen langs marken. Sneglevognene rummer op til 38 tons og har indbygget vægt, som nøjagtig vejer mængden, der aflæsses på få minutter. Foto: Erik Hansen Ialt fire lastvogne fra Snave Vognmandsforretning klarer transporten af kornet til anlægget på Egeskov. Foto: Erik Hansen Hveden satte ny rekord på Ravnholt og Egeskov i denne sæson. Helt præcis blev udbyttet på godsernes omkring 600 ha på 10.560 kg pr. hektar, og for hele Agro-Alliancens hvedeareal i gennemsnit 10.356 kg, oplyser direktør Bo Jensen, efter den sidste mark var høstet mandag aften. Foto: Jens-Christian Stuwitz, Agro-Alliancen

»Majs-kulde gør laderne fulde«, og »hede giver hvede«. De to gammelkendte udsagn er blevet bekræftet endnu en gang. Det gælder blandt andet på Fyns største planteavlsvirksomhed, Agro-Alliancen I/S, der er et driftsfællesskab mellem godserne Egeskov og Ravnholt, samt med forpagtning af jordene på Brahetrolleborg og Boltinggaard.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også