Stortærsker klarer 100 tons i timen uden spild

Med et dogme på et motormaksimum på 700 hk og en kapacitet i hvede på 100 tons i timen har John Deere skabt den hidtil mest ressourceeffektive stortærsker. Skærebordet er 50 fod.

Svenske territory manager Emil Stolpe-Nordin viser her de forskellige skærebordstyper til den nye stortærsker. Det største skærebord er 50 fod og en ny type med hængslede fløje, der følger konturerne, et såkaldt sejlskærebord. Blandt andet ved at udforme halmsnitterknivene med små fordybninger i siden, som overfladen på en golfbold, spares op til 20 hk af effektforbruget. Sluget på den nye X9-stortærsker fra John Deere er 1,72 meter bred og markedets hidtil bredeste. Flere dele på den nye X9-mejetærsker er fremstillet i aluminium for at reducere vægt og vibrationer. Herunder soldkasseophæng og selve soldkassen. Med en særlig studs kan man med langt større fart fylde den 1.250 liter store brændstoftank. Nok til en hel dags arbejde. Bærehjulene på den nyudviklede bælteundervogn er pivot-ophængte og kompenserer for ujævnheder. Tømmesneglen knækker naturligvis bagom maskinen i sammenklappet tilstand. Under tømning booster motoren yderligere 52 hk, så kornvognen hurtigt kan komme videre med sin last.

John Deeres nye stormejetærsker blev forleden vist frem for første gang i Skandinavien. Det skete ved et pressearrangement på godset Stolmsnäs i Skåne.

Under rammerne maksimalt 700 hestekræfter, mindst 100 tons i timen, minimalt spild og højeste kernekvalitet samt hidtil uset brændstoføkonomi fik John Deere sine ingeniører og udviklere til at arbejde med stort set alle parametre for mejetærskerteknologi.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også