Vanding fortrænger klagesang og ynk

Selvom høsten 2018 ikke ligner en hel almindelig dag på kontoret, bliver det ikke fra Regner Schultz Petersen ved Bække, vi kommer til at høre klagesang. – Bruger man de nødvendige timer på at passe vandingen, kan både rajgræs og hvede give fine udbytter, siger han.

Det her er smart! Regner Schultz Petersen i Bække har fire tørrevogne, hvor han kan blæse luft i såvel græsfrøet som i kornafgrøderne. Her ses en stor mobil blæser, der stilles hen foran vognen. – Det er meget fleksibelt at kunne supplere med tørrevogne, siger han. Foto: Bøje Østerlund Vinterhveden her på en JB 1 jord blev vandet sidste gang den 10. juli og ser ud til at give et normalt udbytte for egnen på omkring otte tons. – Der går nok to-tre uger endnu, før den er klar til at blive høstet, vurderer Regner Schultz Petersen.

Kombinationen af vandingsanlæg og rajgræsdyrkning et år, hvor der over store strækninger har været masser af sol, lys og varme, er ikke så ringe endda.

I denne uge blev Regner Schultz Petersen, Teglgaard ved Bække i Sydjylland, færdig med at tærske sine 60 hektar rajgræs til DSV.

- Værdien af vanding her på det sandede JB 1 jord er til at føle på. Jeg har nærmest ikke lavet andet end at k&oslas

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også