På den københavnske restaurant eller hjemme i stuen med strikkepindene kan man glæde sig over både den økologiske fåreavl og det gamle håndværk, som uldspinderfamilien Hjelholt har udført gennem generationer.

Mens tredje generation, Conny Dagmar og Henrik Hjelholt, har tilført dimensionen med lammekød, og fra i år tilmed som økologisk, så strækker uldspinderiets historie helt tilbage til 1878, hvor oldefaren startede med at spinde uld i Langå.

- Vi fik flere henvendelse på økologisk kød, og derfor gik vi i gang om omlægningen af vore egne arealer sidste år, og fra i år græsser fårene kun på økologiske arealer, fortæller Henrik Hjelholt.

Kødet fra de ikke mindre end 1.300 opdrættede lam, hvoraf de 1.100 skal slagtes i denne sæson, afsættes dels til BF Oks i Hesselager og dels til grossister i Kødbyen i København.

Butik og nethandel

Til gengæld har private rig mulighed for at købe garn og uldprodukter i butikken på Hjelholts Uldspinderi i Langå, efter både ulden fra egne får og andre leverandører er forarbejdet af de ialt 14 ansatte.

Gennem hjemmesiden og netbutikken, som næste generation, Jon Hjelholt, styrer, kan alle garnprodukterne i et væld af farver og nuancer leveres direkte til kunder over hele landet.

- Vi har mange lokale kunder men også langvejs fra, som kommer her i butikken. Men ikke mindst er nethandlen eksploderet under og her efter coronaen, konstaterer Henrik Hjelholt, inden han haster afsted til afsendelse af en sending garnprodukter.

I butikken i Langå kommer både lokale og kunder langvejs fra for at forsyne sig med uldspinderiets mange garn- og uldprodukter.

I butikken i Langå kommer både lokale og kunder langvejs fra for at forsyne sig med uldspinderiets mange garn- og uldprodukter.