Jobportal: Ledige jobs i landbruget er eksploderet

Genåbningen af Danmark har givet fuldt tryk på jobmarkedet.

- Jobmarkedet har ændret sig markant de seneste tre måneder, siger HR-konsulent og teamleder for Jobstafet, Christina Libach Bentzen.

På landbrugets største jobportal, Jobstafet.dk, som er ejet af LandboUngdom, har der aldrig været lagt flere nye jobannoncer på nettet i løbet af en måned end lige nu. I øjeblikket ligger der knap 200 ledige jobs mod et normal på 120-130 jobs.

Jobindex oplever det samme og skriver, at efterspørgslen efter arbejdskraft er større end nogensinde.

Genåbningen af Danmark har således givet fuldt tryk på jobmarkedet. Mange virksomheder har på en og samme tid behov for at ansætte nye medarbejdere i takt med, at restriktionerne forsvinder og økonomien kommer op i gear.

- Jobmarkedet har ændret sig markant de seneste tre måneder, siger HR-konsulent og teamleder for Jobstafet, Christina Libach Bentzen.

- Landbruget efterspørger medarbejdere som ikke set tidligere. Vi ser nogle gode stillingsopslag og flere med mulighed for ansvar i jobbet, men også dem, som skriver, at jobbet kan tilpasses kandidaternes kompetencer.

Bliver besat

Administrerende direktør for Jobindex, Kaare Danielsen, mener, at det som arbejdsgiver er vigtigt at være fleksibel med hensyn til kvalifikationer, jobindhold og lønniveau til det nye job.

Man kan eventuelt kigge på, om nogle i medarbejderstaben kan opkvalificeres, eller der kan laves et oplæringsforløb for nyuddannede eller ufaglærte, så de opnår de kompetencer, der er behov for i stillingen. Virksomhederne skal være villige til at tilpasse jobbet for at få stillingen besat.

Jobstafet.dk ser dog, at mange af de opslåede jobs bliver besat. 

- Flere opslag bliver deaktiveret igen i løbet af to-fire uger, og vi taler jævnligt med landmænd, som ringer og siger, at jobbet er blevet besat, og de gerne vil have hjælp til udarbejdelse af ansættelseskontrakten. Jobsøgerne er aktive og reagerer, når det rette jobmatch dukker op, siger Christina Libach Bentzen fra Jobstafet. 

 

Læs også