Fantastisk tur for de danske EM-pløjere

Ved Europamesterskaberne i pløjning var de danske EM-pløjere bedst til at hygge sig.

Selv om Per Jørgensen leverede et fint resultat, var midtsjællænderen langt fra EM-medaljer. Privatfoto

De danske EM-pløjere er kommet godt hjem til Danmark, og Europamesterskaberne i Nordirland forløb, som Per Jørgensen fra Kirke Såby vest for Roskilde havde forventet.

- Det var på alle måder en fantastisk tur med en masse rare mennesker, fortæller Per Jørgensen, der var omgivet af jyder på det danske »EM-landshold«.

Midtsjællænderen deltog blandt veteranerne, hvor Danmark også var repræsenteret af Hans S. Larsen fra Mors og Per Gadekær Jensen fra Bindslev i Vendsyssel.

Den trio havde i Nordirland selskab af to danske juniorpløjere fra LandboUngdom, og det var Joachim Mouritsen fra Mors og Anders Andersen fra Kjellerup mellem Silkeborg og Viborg, der havde Flemming Thorsager fra Give med som træner.

Danmark var endvidere også repræsenteret på dommersiden, der således talte Jens Kristen Buskbjerg fra Aulum mellem Herning og Holstebro.

Æbler og pærer

Inden afrejsen havde Per Jørgensen proklameret, at danskerne rent konkurrencemæssigt ikke havde en chance, og det kom også til at holde stik.

- Pløjerne fra mange af de andre lande bruger mange ressourcer på det, og dem kan vi slet ikke hamle op med, forklarer Per Jørgensen og oplyser, at der blandt andet er kolossal stor forskel på det grej, deltagerne bruger.

- Det svarer næsten til at sammenligne æbler og pærer, lyder det fra Per Jørgensen, der påpeger, at danskerne til gengæld var rigtig gode til at hygge sig.

- Vi havde det utrolig godt sammen, og rammerne var også virkelige gode, fortæller midtsjællænderen, der på ingen måde har fortrudt, han valgte at tage af sted på den lange tur, hvor han blandt andet skulle med to færger – mellem Danmark og England og mellem England og Nordirland.

Hvis Per Jørgensen også skal til Europamesterskaberne i 2023, bliver turen markant nemmere, da Europas bedste pløjere næste år skal dyste i Holland.

Læs også