Insekter skal vække appetitten hos hunde

Et nyt kornfrit og hypoallergen foder fra Land & Fritid baserer sig på proteinkilder fra insekter, der egner sig godt til voksne hunde.

Insekter fra Enorm Biofactory er hovedingrediensen i Land & Fritids nye hundefoder, som kommer på markedet i begyndelsen af februar.

Den nye variant bliver en del af Land & Fritids anerkendte Sund Premium-serie, og i denne udgave er den eneste animalske proteinkilde insekter.

Produktet er således blandt andet velegnet til hunde, der ikke tåler korn eller andre proteinkilder, skriver Land & Fritid i en meddelelse, hvor det også fremgår, at det nye foder desuden er rig på omega 3 fedtsyrer.

Erik Dalsro Jørgensen, kædedirektør i Land & Fritid, fortæller, at et foder med et mere lokalt og grønnere aftryk længe har været efterspurgt blandt kunderne i den landsdækkende butik.

- Jeg er derfor glad for, at vi gennem et stærkt samarbejde med Enorm Biofactory nu kan præsentere dette nye produkt til vores Sund-sortiment, siger Erik Dalsro Jørgensen, og tilføjer, at Sund Premium hunde- og kattefoder også er dansk produceret.

Nordens største

Erik Dalsro Jørgensen oplyser, at proteinerne udvindes af larver, der stammer fra fluearten »Black Soldier Fly«.

- Larverne lever af restbiomasse, som har en meget lav værdi, men Enorm Biofactory kan udvinde proteiner fra larverne af høj værdi og rigtig god kvalitet, der nu tilsættes i den nye variant i Sund Premium-serien, forklarer han videre.

Både Enorm Biofactory og Land & Fritid-kæden har rødder i DLG-koncernen og derfor giver samarbejdet rigtig god mening med gode synergier på tværs af organisationen.

- Vi kigger hele tiden på muligheden for at skabe grønnere produkter. Med det nye foder sikrer vi, at proteinkilderne er produceret lokalt, og det betyder meget for vores kunder, og vi tror også, at det nye produkt vil kunne tiltrække en række nye kunder, lyder det fra Erik Dalsro Jørgensen.

Enorm Biofactory har allerede gang i produktionen af insektmel i mindre skala. I sommeren 2023 åbner et nyt anlæg ved Hvirring nær Horsens, som bliver Nordens største af sin art.

Læs også