bannerPos

Handelskrigen kan vælte Arla i USA

Redaktionen

17-08-2019 14:33

Arla offentliggjorde i oktober 2018 planer om at bygge en kæmpefabrik i USA. Det skulle ske i et samarbejde med det amerikanske mejeriselskab Foremost Farms.

Nu har mejerigiganten valgt at sætte byggeplanerne på standby. Det skriver Finans.dk.

Handelskrigen mellem USA og Kina har nemlig gjort bankerne nervøse for, om fabrikken kan få adgang til at eksportere til Kina, hvilket var en afgørende forudsætning for, at det ville kunne løbe rundt.

- Det har vist sig at være en udfordring at få bankfinansieringen af projektet på plads, og de udfordringer er vokset i takt med, at handelskrigen mellem USA og Kina er ekskaleret, fortæller Henrik Andersen, adm. direktør i Arla Foods Ingredients, AFI, til Finans.dk.

AFI omsætter for over fem milliarder kroner og er Arlas mest lønsomme datterselskab. Selskabet er specialist i at forarbejde valle - et restprodukt fra ostemejerier - til højværdi-ingredienser i form af proteiner og laktose, som indgår i blandt andet modermælkserstatning og en række specialprodukter.

Målet var oprindeligt, at byggeriet skulle begynde i foråret 2019, men intet er sket, og projektet er nu sat på standby i foreløbig et halvt år.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next