bannerPos

Handelskrigen kan vælte Arla i USA

17-08-2019 14:33

Arla offentliggjorde i oktober 2018 planer om at bygge en kæmpefabrik i USA. Det skulle ske i et samarbejde med det amerikanske mejeriselskab Foremost Farms.

Nu har mejerigiganten valgt at sætte byggeplanerne på standby. Det skriver Finans.dk.

Handelskrigen mellem USA og Kina har nemlig gjort bankerne nervøse for, om fabrikken kan få adgang til at eksportere til Kina, hvilket var en afgørende forudsætning for, at det ville kunne løbe rundt.

- Det har vist sig at være en udfordring at få bankfinansieringen af projektet på plads, og de udfordringer er vokset i takt med, at handelskrigen mellem USA og Kina er ekskaleret, fortæller Henrik Andersen, adm. direktør i Arla Foods Ingredients, AFI, til Finans.dk.

AFI omsætter for over fem milliarder kroner og er Arlas mest lønsomme datterselskab. Selskabet er specialist i at forarbejde valle - et restprodukt fra ostemejerier - til højværdi-ingredienser i form af proteiner og laktose, som indgår i blandt andet modermælkserstatning og en række specialprodukter.

Målet var oprindeligt, at byggeriet skulle begynde i foråret 2019, men intet er sket, og projektet er nu sat på standby i foreløbig et halvt år.

Dan Duck venter med millionretssag

Onsdag fik Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen foretræde for folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Her skulle han redegøre for det særdeles kritisable forløb, som Fødevarestyrelsen kastede ham ud i med en fejlbehæftet kontrolrapport, der kostede kæmpe dele af julesalget.

Arla-mælk uden genmodificeret foder

Øget efterspørgsel i Europa og optimeret logistik er baggrunden for, at Arla fra 1. april 2021 beder alle sine danske konventionelle landmænd om at skifte til foder, der ikke er genmodificeret.

Coop vil fremme grøn omstilling blandt fødevareproducenter

Coop har lanceret et nyt initiativ, Coop Klimafunding. Det skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Det tegner til at gødningsprisen skal op i 2020

Prisen for kvælstof har fundet sig et nyt lavpunkt og er så småt begyndt at stige igen. Med en oliepris der ligeledes peger op og med kornpriser der også går i vejret, så tyder det på at prisen for gødning skal stige i resten af 2020.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.
Side 1 af 1774 (35468 artikler)Prev1234567177217731774Next