bannerPos

Handelskrigen kan vælte Arla i USA

Arla offentliggjorde i oktober 2018 planer om at bygge en kæmpefabrik i USA. Det skulle ske i et samarbejde med det amerikanske mejeriselskab Foremost Farms.

Nu har mejerigiganten valgt at sætte byggeplanerne på standby. Det skriver Finans.dk.

Handelskrigen mellem USA og Kina har nemlig gjort bankerne nervøse for, om fabrikken kan få adgang til at eksportere til Kina, hvilket var en afgørende forudsætning for, at det ville kunne løbe rundt.

- Det har vist sig at være en udfordring at få bankfinansieringen af projektet på plads, og de udfordringer er vokset i takt med, at handelskrigen mellem USA og Kina er ekskaleret, fortæller Henrik Andersen, adm. direktør i Arla Foods Ingredients, AFI, til Finans.dk.

AFI omsætter for over fem milliarder kroner og er Arlas mest lønsomme datterselskab. Selskabet er specialist i at forarbejde valle - et restprodukt fra ostemejerier - til højværdi-ingredienser i form af proteiner og laktose, som indgår i blandt andet modermælkserstatning og en række specialprodukter.

Målet var oprindeligt, at byggeriet skulle begynde i foråret 2019, men intet er sket, og projektet er nu sat på standby i foreløbig et halvt år.

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next