Renser tagrender fra jordhøjde

Det er besværligt at rense tagrender på en høj bygning, og det kan også være farligt, men det kan faktisk gøres fra jordhøjde, selvom bygningen er 12 meter høj

De fleste ved, det er vigtigt at få tømt tagrenderne, men det er lige med at få det gjort.
Det er jo noget med en stige, stillads eller andet, og ikke alle er lige begejstret for at komme op i højden – og slet ikke, hvis det handler om høje bygninger, hvor det faktisk kan være nødvendigt at leje en lift.
En helt anden mulighed er at løse problemet fra jordhøjde.
- Vi har købt en »støvsuger«, så vi kan rense tagrenderne fra jorden, fortæller indehaver af Vejen Vinduespudsning, H.C. Christesen.
 

Kamera kigger i tagrenden

Med støvsugeren kan han rense tagrender op i 12 meters højde, og det er muligt fra jorden at se, hvordan resultatet bliver – og om det i det hele taget er behov for at rense tagrenderne.
- Der kan monteres et kamera på slangen, så vi kan følge arbejdet her nede fra, noterer H.C. Christesen, som vi træffer i jordhøjde.
Han startede Vejen Vinduespudsning i 2013, men opgaverne udvikler sig. Nu gælder det også tagrender og algerens.
- Vi oplever disse år en kraftig mængde nedbør, og det kan ses på fliser, vægge og taget i form af belægninger af bl.a. alger og mos, og det hjælper Vejen Vinduespudsning også med.

Læs også