bannerPos

Juletræer står og CO2-pynter

På bare én hektar med juletræer årligt bindes 12,2 tons CO2. – Så vælg et ægte træ, opfordrer man fra Danske Juletræer.
30-11-2019 09:12

Plantevækst er lig opbygning af organisk stof gennem forbrug af CO2 fra atmosfæren. Det er juletræer særligt gode til. De bruger CO2 i deres livsprocesser, som undervejs omdannes til kulstof, der bindes i stammer, grene, nåle og i jorden. I løbet af et år optager bare ét salgsklart juletræ cirka 4 kg CO2.

I hele træets levetid på 10 år bliver det til 18 kg CO2, svarende til, at der på bare én hektar med juletræer årligt bindes 12,2 tons CO2. Det er forholdsmæssigt af samme størrelsesorden som den årlige binding i de danske skove, pointeres det fra foreningen Danske Juletræer.

Forklaringen er, at juletræerne står tæt og fylder godt en kvadratmeter hver. De skyder hurtigt i vejret – op til 2 cm om dagen og har mange generationer af nåle. Når juletræerne fældes, efterlades der nåle, grenaffald og store mængder rødder, der langsomt bliver en del af jordens kulstofpulje.

Skånsom jordbearbejdning

Samtidig er jordbearbejdningen ved juletræsproduktionen skånsom og kun foretages en gang hvert tiende år. Dette giver et mere uforstyrret kulstoflager sammenlignet med den øvrige jordbrugsproduktion.

Med et samlet areal af den danske juletræsproduktion på 24.000 hektar udgør CO2-binding i juletræer kun 1 procent af bindingen i de danske skove.

- Derfor løser juletræsproduktionen selvfølgelig ikke Danmarks eller verdens CO2-problemer, men produktionen er en af de nødvendige små tiltag, der samlet set bidrager til at løse vores fælles klimaudfordringer. Vælg derfor et naturligt juletræ, opfordrer foreningen.

l-l

Fra i dag vælger Halsted Kloster at bortforpagte sit markbrug

Beslutningen om bortforpagtning efter et af godsets bedste år bygger på en række praktiske og personlige vurderinger.

Markbruget på Halsted Kloster trimmet og optimeret på godt to år

Bedriftsrådgiver Henrik Severin gennemgik som udefra kommende og uvildig rådgiver det 900 hektar store landbrug, herunder dets maskinkapacitet og organisation. Det gav bonus i 2019.

Bioenergi er landbrugets bidrag til den grønne omstilling

Bioenergi er landbrugets bidrag til den grønne omstilling
Side 1 af 1714 (34271 artikler)Prev1234567171217131714Next