bannerPos

Frist for kartoffelkonkurrence

19-04-2019 12:00

Danmarksmesteren i dyrkning af frilandskartofler skal findes igen i år af Danmarks Kartoffel Råd, der hvert år arrangerer en konkurrence i dyrkningen af frilandskartofler.

Potentielt har vi cirka 1,5 millioner parcelhusejere, 100.000 kolonihaveejere og cirka 50.000 fuldtids- og hobbylandbrug, skriver rådet, der spørger: Hvem er først med de fleste kartofler (bedømt på vægt)? Ti planter må graves op.

Indtil den 24. april kan man stadig nå at tilmelde sig konkurrence ved henvendelse til Torben Jørgensen eller til sekretariatet for Danmarks Kartoffel Råd.

Vinderen modtager en vandrepokal og en kontant præmie på 4.000 kr. andenpladsen får 1.500 kr., mens tredjepladsen pladsen får 1.000 kr. Vinderen får desuden den ære at blive leverandør til hoffet, idet vinderkartoflerne vil blive fragtet til kongehuset af Bladkompagniet, oplyser rådet.

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next