bannerPos

Frist for kartoffelkonkurrence

Redaktionen

19-04-2019 12:00

Danmarksmesteren i dyrkning af frilandskartofler skal findes igen i år af Danmarks Kartoffel Råd, der hvert år arrangerer en konkurrence i dyrkningen af frilandskartofler.

Potentielt har vi cirka 1,5 millioner parcelhusejere, 100.000 kolonihaveejere og cirka 50.000 fuldtids- og hobbylandbrug, skriver rådet, der spørger: Hvem er først med de fleste kartofler (bedømt på vægt)? Ti planter må graves op.

Indtil den 24. april kan man stadig nå at tilmelde sig konkurrence ved henvendelse til Torben Jørgensen eller til sekretariatet for Danmarks Kartoffel Råd.

Vinderen modtager en vandrepokal og en kontant præmie på 4.000 kr. andenpladsen får 1.500 kr., mens tredjepladsen pladsen får 1.000 kr. Vinderen får desuden den ære at blive leverandør til hoffet, idet vinderkartoflerne vil blive fragtet til kongehuset af Bladkompagniet, oplyser rådet.

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next