Klima står øverst på agendaen til årets Landbrugskonferencen

Valgkampen har sat spot på landbruget, og det er nu tid til at høre mere om, hvordan de politiske visioner for landbruget kan fungere i praksis hos landmændene.

Mandag d. 14. november bliver Landbrugskonferencen afholdt på Hotel Pejsegården, Søndergade 112, 8740 Brædstrup kl. 14:00-21:00. Dagens program byder på spændende oplæg og interessante debatter om blandt andet landbrugets udvikling og bæredygtig ledelse. 

Søren Søndergaard, formand for Landbrug og Fødevarer, vil fortælle om, hvordan de politiske visioner og krav til landbruget kan fungere i hverdagen hos den enkelte landmænd. Herefter er der lagt op til politisk debat, hvor Peter Mogensen, vært på det politiske debatprogram »Mogensen og Kristiansen«, vil give sin analyse af emnet.

Som de politiske visioner også lægger op til, står landbruget overfor en nødvendig udvikling – både i form af omstilling til planteproteinproduktion og teknologisk nytænkning.

Repræsentanter fra både Farmroid og Stoneless vil fortælle succeshistorier fra den nytænkende side af landbruget. Kristian og Jens Warming fra Farmroid vil fortælle om deres autonome robot til såning og lugning af afgrøder, som er bæredygtig på flere parametre. Robotten reducerer blandt andet CO2-udslippet og spildtiden. Søren Kristensen fra Stoneless har udviklet en maskine, der effektiviserer stenopsamling fra markerne, hvilket reducerer både tidsforbruget og omkostningerne.

Læs også