Dansk virksomhed tror på, at de kan skære 1 million ton CO2

Danske Lyras, hvis erstatning for pasteurisering sparer 60 til 80 procent vand og 60 til 90 procent energi, er ret sikker på at nå sin vision om at spare miljøet for udledning af mindst en million tons CO2 fra industrien inden 2030.

- 2023 har været et fantastisk år. Vi har fået adskillige internationale priser og lanceret verdens største anlæg til raslysering, Raslysation Castor. Systemet tidobler mængden af væske, der kan behandles i forhold til Lyras’ tidligere anlæg. Det nye anlæg er udviklet i samarbejde med Novozymes og er modulært, så det hurtigt kan tilpasses den enkelte kunde, siger CTO i Lyras, Nete Zarp Nielsen.  

Den tyske landbrugsorganisation, DLG e.V. – German Agricultural Society, har allerede nu udråbt Lyras til sølvmedaljevinder på International FoodTec Award 2024.

Ud over at spare vand og energi giver raslysering, højere produktudbytte og opretholder fuld mikrobiel kontrol med lavere driftsomkostninger, lyder det fra Lyras, fordi råvarens værdifulde proteiner bevares i oprindelig form, da opvarmning undgås.

Lyras’ anlæg er indtil videre installeret på virksomheder i flere europæiske lande, i Australien og i USA.

Læs også