Forfatter til Mandekogebogen udnævnt til kartoffelambassadør 2024

Tidligere kartoffelambassadør, Umut Sakarya, har overdraget titlen til kogebogsforfatter og kok, Rasmus Krarup Jensen.

Danmarks Kartoffel Råd har udnævnt Rasmus Krarup Jensen som kartoffelambassadør 2024.

Rasmus Krarup Jensen er kok med stor forkærlighed for kartofler og har udgivet Mandekogebogen, der indeholder gastronomi for alle – man skabt af mænd.

Derudover gør han sig bemærket på sociale medier, hvor han i december 2023 præsenterede en kartoffel-julekalender med en ny kartoffelret hver dag frem til jul for sine 87.000 følgere på Instagram.

Klimavenlig, sund og bæredygtig

- Med valget af Rasmus Krarup Jensen som ny kartoffelambassadør er vi helt sikre på, at Umuts (sidste års kartoffelambasadør, red.) gode ambassadørskab vil blive ført videre. Rasmus Krarup Jensen er en dygtig madskaber og inspirator og er derfor den helt rigtige til at tale kartoflens gode sag i 2024 sammen med Danmarks Kartoffel Råd, siger Johannes Nørregaard Frandsen, formand for Danmarks Kartoffel Råd og fortsætter:

- Kartoflen spiller en stor rolle i dansk madkultur, er både klimavenlig, sund og bæredygtig og har uendelig mange anvendelsesmuligheder i det danske og internationale køkken. Nu mangler vi bare at få den gjort populær på det danske middagsbord igen, og det vil vi I Danmarks Kartoffel Råd fremadrettet fortsætte det gode arbejde for i samarbejde med årets kartoffelambassadør.

- Rasmus Krarup Jensen er en dygtig madskaber og inspirator og er derfor den helt rigtige til at tale kartoflens gode sag

Johannes Nørregaard Frandsen, formand for Danmarks Kartoffel Råd

Den fantastiske knold

Rasmus Krarup Jensen blev officielt udnævnt til årets kartoffelambassadør ved et arrangement på restaurant Kong Volmer i Odense. Her var også sidste års ambassadør, Umut Sakarya, mødt op for at overdrage titlen.

Selvom Umut Sakarya ikke længere er kartoffelambassadør, har han dog ikke sluppet arbejdet for at sikre kartoflen på det nationale spisekort. Efter at have båret ambassadørskabet med stolthed i 2023 og givet den fantastiske knold stor opmærksomhed på sin YouTube-kanal og ikke mindst Instagram-profil med 320.000 følgere, har Umut Sakarya valgt at træde ind i Danmarks Kartoffel Råd som rådsmedlem for at fortsætte det gode arbejde for kartoflen.

Læs også