Så blev guldvinderne i Skills fundet

Jublen på scenen var stor, da unge fra 45 forskellige fag fik en guldmedalje om halsen ved afslutningen på DM i Skills 2023. Efter tre intense konkurrencedage kan de kalde sig Danmarks dygtigste håndværkere.

Magnus Lund Hansen vandt i kokkefagskategorien. Han er ved Kold College og står i lære på Restaurant Værdsat. Foto: Skills Said Baba Mokhtar vandt i slagterkategorien. Han uddanner sig ved ZBC og er i lære ved Danish Crown. Foto: Skills Sebastian Hvass Frandsen vandt i vejgodstransporten. Han er ved at uddanne sig på Amu Nordjylland og arbejder ved Bjørn Madsen. Foto: Skills

DM i Skills er det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, og i år blev det afholdt i Messe C i Fredericia. Omkring 300 unge var med som deltagere og kæmpede inden for de forskellige fag om at blive landets bedste industritekniker, bager, gulvlægger, møbelpolstrer og så videre.

- Jeg har til dette DM set nogle fuldstændig dedikerede unge mennesker, som bringer en glæde over at være her med sig. Det er virkelig de bedste af de bedste, og det giver en positiv ånd blandt alle de mange mennesker, der har været forbi gennem de sidste tre dage. En positiv ånd over for det at tage en erhvervsuddannelse, lyder det fra Søren Heisel, formand for SkillsDenmark i en pressemeddelelse efter et veloverstået DM og et møde med alle de glade vindere.

DM i Skills er altid en unik demonstration af, hvad de enkelte fag kan, men Søren Heisel bemærkede, at det i år blev ekstra tydeligt, hvordan unge faglærte også går forrest i forhold til den grønne dagsorden.

Mere grønt

- Skills er helt klart blevet mere grønt. På erhvervsuddannelserne rundt i landet har man stor fokus på bæredygtighed, og det kunne man også se på mange af konkurrencestandene, hvor der blev vejet affald, brugt genbrugsmaterialer, minimeret brugen af plastic og så videre. Det er her, den grønne indstilling starter, forklarer Søren Heisel.

Han glædede sig også over, at nye målgrupper var inviteret med til DM i Skills 2023.

- Vi har denne gang både haft en særlig konkurrence for FGU-elever og haft elever fra det almene gymnasium på rundtur. Og de foreløbige evalueringer viser, at folk ændrer holdning, når de har været med til Skills. Og det er jo lige præcis det, vi er her for. Så disse nye grene på træet skal vandes, så Skills bliver ved med at udvikle sig, lød det fra Søren Heisel.
 

Nogle af vinderne

Ud af de 45 fag kan vi især fremhæve følgende fire vindere:

  • Julie V. S. Kirkegaard vandt i bagerfagskategorien. Hun er ved at uddanne sig på Uddannelsescenter Holstebro og står i lære ved Bageriet Løgten v/Jan Boe Pedersen.
  • Magnus Lund Hansen vandt i kokkefagskategorien. Han er ved Kold College og står i lære på Restaurant Værdsat.
  • Said Baba Mokhtar vandt i slagterkategorien. Han uddanner sig ved ZBC og er i lære ved Danish Crown.
  • Sebastian Hvass Frandsen vandt i vejgodstransporten. Han er ved at uddanne sig på Amu Nordjylland og arbejder ved Bjørn Madsen.

Læs også