»Scenen« skal runge af liv

»Scenen« er et nyt tiltag, når Det Fynske Dyrskue skydes i gang anden weekend i juni. Her vil man kunne nyde debatter, underholdning og foredrag alle skuets tre dage.

Sebastian Klein gæster blandt andet »Scenen« med en »dyrskue-quiz« . Arkivfoto Projektkoordinator Louise Monrad (th.), her ved siden af dyrskuechef Anita Christoffersen, glæder sig til det nye tiltag »Scenen«. Arkivfoto

Når Det Fynske Dyrskue løber af stablen den 9. til 11. juni, bliver det blandt andet med det nye tiltag »Scenen«.

Her vil der alle dage være forskellige debatter, foredrag samt underholdning, hvor emnerne både vil være målrettet den faglige landmand, hobbylandmanden, havemennesket og børnefamilierne, blot for at nævne nogen.

Landbrugets scene

- For eksempel har vi oplæg fra Seges og Aarhus Universitet, hvor emnet omhandler produktion af mælk, og hvordan landbruget kan imødekomme kravene til klima samtidig med, at der opretholdes en kvægproduktion.

- Vi får også besøg af Sebastian Klein, der vil underholde med en »dyrskue-quiz« med fokus på landbruget. Sidste år var han en stor succes, og trak især mange børnefamilier til dyrskuepladsen, fortæller Louise Monrad, der er projektkoordinator for Det Fynske Dyrskue.

Kendte navne på scenen

Hun fremhæver endvidere Ditte Young, der er dyretelepatør, og blandt andet har trukket fulde huse til sit foredrag på messen Hest & Rytter for nogle år siden, ligesom også Nikolaj Kirk, der blandt andet er kendt fra tv-programmet Nak & Æd, og Jim Lyngvild gæster scenen.

- Ditte Young og Jim Lyngvild kommer lørdag og Nikolaj Kirk søndag, siger Louise Monrad.

Skal du på Scenen?

Der er, ifølge arrangørerne, også mulighed for, at man selv kan komme på Scenen.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, der kan fortælle/formidle omkring den grønne omstilling i landbruget eller andet fagligt indlæg med rod i landbruget og bæredygtighed.

- Vi lover selvfølgelig ikke, at det er alle, der kan få tid på Scenen, men det er vores intention, at der dagene igennem skal være stor aktivitet på de skrå brædder, så skriv endelig til os, opfordrer Louise Monrad og fremhæver nogle af de tanker, der stadig er i støbeskeen, og som hun håber kan effektueres.

Der planlægges stadig

Ifølge arrangørerne er der god interesse for at benytte muligheden for at engagere fynboerne i landbruget og naturen.

- Publikum kan blandt andet glæde sig til oplæg fra naturvejleder Simon Høegmark, som vil fortælle om naturens helbredende kræfter.

- Det er vores intention, at der dagene igennem skal være stor aktivitet på de skrå brædder, med faglige indlæg på scenen, som har rod i landbruget, bæredygtighed og den grønne omstilling, fortæller Louise Monrad og fremhæver nogle af de tanker, der stadig er i støbeskeen, og som hun håber kan effektueres.

- Vi arbejder blandt andet på at få oplæg fra en biavlerforening, som kan fortælle om, hvordan man selv kan gøre noget hjemme i sin have, samtidig med, at vi planlægger en paneldebat af faglig karakter.

- Et er sikkert. Det bliver værd at høre på, og vi glæder os, slutter projektkoordinatoren.

 

Læs også