En ung landmand skal hædres

Den prestigefyldte Klima- og Bæredygtighedspris 2023, »Ungeprisen«, som er indstiftet i fællesskab af Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit, står nu foran sin årlige uddeling, og det er tid til indstilling af kandidater.

Vi nærmer os slutningen af året, hvor »Ungeprisen« atter tager scenen med et mål om at hædre de yngre generationers bidrag til klima og bæredygtighed i landbruget. Initiativet ønsker at hylde unge landbrugeres indsats og engagement i at fremme bevidstheden om et af tidens vigtigste temaer i landbrugssektoren.

- Da vi i Nykredit er foreningsejet, har vi et særligt ønske om at være med til at rykke Danmark i en grønnere retning, siger Lene Gade Hovmøller, landbrugsansvarlig i Nykredit, og fortsætter:

- Med Ungeprisen vil vi derfor gerne bakke op om de unge landbrugere, der har gjort en ganske særlig og bemærkelsesværdig indsats for at fremme bevidstheden om den grønne dagsorden. Det håber vi kan være med til at inspirere andre kommende landbrugere til at bevæge sig i en grønnere retning, når de senere hen skal stifte deres egen bedrift.

Ungeprisen er en enestående chance for at blive anerkendt for sine bestræbelser og bidrag. Den belønner engagement inden for områder, der er vitale for fremtidens bæredygtige landbrug.

De interesserede opfordres til at indstille deres kandidater inden den 15. oktober 2023.

For at være berettiget til den ærefulde pris skal kandidaten på forskellige måder have delt budskabet om klima og bæredygtighed i landbruget.

Dette kan for eksempel være gennem:

  • Deling af skriftlige, visuelle eller mundtlige budskaber om emnet på sociale medieplatforme, både personlige og professionelle.
  • Integration af emnet i skoleopgaver eller lignende.
  • Forfattet eller medvirket i artikler relateret til klima og bæredygtighed.
  • Deltagelse i podcasts, radio eller tv-programmer.
  • Bidraget til arrangementer eller deltaget i debatter med fokus på emnet.

For at komme i betragtning til Klima- og Bæredygtighedsprisen på 15.000 kroner, skal man opfylde følgende kriterier:

  • Være under 35 år.
  • Endnu ikke have etableret en landbrugsvirksomhed.
  • Være under uddannelse eller beskæftiget inden for landbrugssektoren.

Læs også