Tæt løb mellem landbrugsskolerne

Nordjyllands Landbrugsskole endte øverst på podiet efter en tæt dyst.

Samarbejde, teknik og faglighed var i spil, da 20 unge pløjere fra fem af landbrugsskolerne dystede om førstepladsen ved Skole DM i Pløjning. Det var tæt løb, men i sidste ende var det Nordjyllands Landbrugsskole, der løb med sejren.

Holdet Plovspids fra Bygholm Landbrugsskole vandt sølv med kun 0,75 point mindre end Nordjyllands Landbrugsskole. Tredjepladsen gik til Grindsted 2, fra Grindsted Landbrugsskole.

- Vi havde håbet på, at vi kom i top tre, men vi havde slet ikke forventet at vinde. Faktisk var vi bange for, at Bygholm ville tage sejren, konstaterede Lucas, Emilie, Mathias og Karl fra Lundbæk, Nordjyllands Landbrugsskole.

I modsætning til DM og EM i pløjning, der foregik samtidig med DM i Skolepløjning, skulle skolepløjerne ikke være alene i marken. De stillede op i hold af fire personer, og blev blandt andet bedømt på deres samarbejdsevner.

Holdet Lundbæk tror dog på, at det var deres faglighed, der skaffede dem sejren:

- Vi synes selv, at vi fik lavet en god afslutning, selvom jorden var meget anderledes, end den sandjord, vi er vant til, lød det fra vinderholdet.

Læs også