Foderanalyser kan være godt givet ud

For at markens udfordringer ikke skal blive køernes, bør man få lavet analyser af alt det foder, man har på lager, så man præcist ved, hvad man præsenterer sine dyr for og kan optimere deres fodring efter deres behov. Det understreger ØkologiRådgivning Danmark i deres nyhedsbrev.

De peger på, at langt de fleste mælkeproducenter allerede tager analyser af grovfoderet, men at man ikke må nedprioritere korn og bønner. Indholdet af stivelse og protein varierer nemlig temmelig meget i afgrøderne fra bedrift til bedrift og passer ifølge ØkologiRådgivning Danmark sjældent med standardtallene fra DMS.

De slår fast, at forhold som tildeling af kvælstof, jordtype og nedbør er væsentlige faktorer for, hvordan den færdige vare er sammensat og kan ikke bestemmes ud fra en snak ved stakken med en håndfuld i hånden.

Prisen på en analyse af tilskudsfoderet er en lille udgift set i forhold til et eventuelt ydelsesfald eller måske overforbrug af dyrt indkøbt kraftfoder, lyder det.

Læs også