Seges og Ribe-landmænd byder velkommen til Grovfoderekskursion
Tirsdag den 15. juni er der Grovfoderekskursion i det sydvestjyske. Her vil der være fokus på græs- og majs gennem indlæg, maskindemonstrationer, indlæg og meget mere.

Tirsdag den 15. juni er der Grovfoderekskursion i Ribe. Arkivfoto: Christian Carus
Tag med når Seges, Specialudvalg for Græs og Grovfoderproduktion inviterer til Grovfoderekskursion tirsdag den 15. juni. I år starter den årlige fagdag i kvalitetsgrovfoder ved mælkeproducent Mads Stokholm Pedersen i Ribe. En ejendom med 450 holsteinkøer, som landmanden overtog i 2008.
Som tidligere deles deltagerne i hold, som cirkulerer rundt til de forskellige demonstrationer og indlæg.
På bedriften bliver der blandt andet sat fokus på såmaskinetyper til isåning i eksisterende græsmarker, typer af harver monteret med forskellige spidser og pakkevalsere til pløjefri dyrkning af majs. Samson vil demonstrere en ny nedfælder til placering af gylle til majs, og så vil der være en demonstration af de nye VF-lavtryksdæk. I stalden skal der kigges på ko-komfort, ledelse, parvis opstaldning af kalve, DMS klovanalyse og exoskeletter.
Fokus på kostalden
Inden frokost køres der i samlet flok ud til Svend Esben Schøler, som har 372 køer – også i Ribe. Her vil der efter frokost være årsmøde i Specialudvalget for Græs og Grovfoder, hvorefter ekskursionen genoptages.
Her vil man kunne se en demonstration af såmaskiner til etablering af kløvergræsudlæg og forskellige rivetyper til kløvergræs. Man vil også blive præsenteret for en ny teknik til såning af efterafgrøder i majs, og en metode til placering af startgødning til majs. Oven i det vil der blive fortalt om en strategi for bekæmpelse af hanespore.
I stalden skal der snakkes om optimal udnyttelse af malkerobotter, goldkofodring, smittebeskyttelse ved gyllehåndtering og proteinafstemning i foderrationen. Samt Agri-NIR og Inliner-NIR.
Herefter er der eftermiddagskaffe, hvorefter programmet fortsætter med fremvisning og demonstrationer.
Tilmelding er nødvendig.

Der bliver primært sat fokus på græs og majs. Arkivfoto