Ny generation af malkerobotter

SAC lancerede den 1. marts sin nye malkerobot »Gemini powered by SAC«.

SAC introducerer en ny generation af malkerobotter »Gemini powered by SAC«, der er udviklet til at gøre det daglige arbejde for mælkeproducenten så effektivt og skånsomt som muligt. Det skriver SAC i en pressemeddelelse.

Med fokus på koen, mælken og malkeren, understøtter Gemini powered by SAC således fuldt ud SACs høje ambitioner om at samarbejde med den fremtidige generation af mælkeproducenter og deres besætning.

Innovative funktioner

Malkerobotten er ifølge producenten udviklet på baggrund af mange års erfaring.

Der er innovative funktioner som malkning mellem bagbenene og et 3D-kamera til bestemmelse af en nøjagtig patteposition i forbindelse med påsætning af malkekopperne, giver bedre og hurtigere resultater fra rolige og stressfrie køer, oplyses det.

Under en fuld formalknings-cyklus ligger fokus på optimal rengøring og stimulering af patterne, formalkning og maksimal oxytocin-produktion for at opnå det bedste mælkeflow.

Det åbne design af Gemini powered by SAC gør, at koen har en fornemmelse af at være sammen med resten af flokken. Derudover kan mælkeproducenten, med Unitrack, overvåge køerne 24/7 med henblik på brunst, ædetid og drøvtygning.

Fremtidssikret teknologi

Gemini powered by SAC er let at opgradere i forbindelse med nyt software og udstyr. Og sikrer dermed ifølge SAC, at den fremtidsorienterede mælkeproducent til enhver tid har adgang til de nyeste innovationer.

Gemini-malkerobotten fås i enkeltboks og en endnu mere effektiv udgave, også som dobbeltboks. Dermed kan SAC tilbyde en skræddersyet løsning til enhver type bedrift, uanset størrelse og management.

Fortsat service og support til Futureline Elite

Med lanceringen af den nye malkerobot stopper SAC salget af Futureline Elite malkerobotten, oplyser de, men garanterer samtidigt, at deres Futureline Elite kunder naturligvis fortsat kan forvente det samme høje niveau i forhold til service og vedligeholdelse.

- Siden SAC blev en del af BouMatic i oktober 2021, har udviklingen af robotten fået en meget specifik og ny retning. Det giver nye muligheder for SAC, forklarer Carsten Nielsen, administrerende direktør i SAC Group Europe og fortsætter:

- Selvom vi er tilfredse med Futureline Elites funktionsevne, må vi vælge én grundlæggende model for at sikre hurtig og praktisk fremtidig udvikling. Og vi ser Gemini fra SAC som en stor markedsmulighed, da robotten er unik, meget stabil, dyre- og brugervenlig.

 

Læs også