Nye robotter blev vist frem

Trods de gamle malkerobotter egentlig ikke var slidt ned på Louiselund i Østjylland, oplever mælkeproducent Bjarne Jensen mange forbedringer, som bare får det hele til at køre bedre.

Mælkeproducent Bjarne Jensen, Løsning (th.) og Robert K. Pedersen fra DeLaval, tog imod mange nysgerrige mennesker, da der forleden var åben stald og et kig på blandt andet nye malkerobotter. Fotos: Tenna Bang Louiselund har 190 holsteinkøer ved Løsning, syd for Horsens. Hver tredje time skubbes foderet ind af en DeLaval OptiDuo. Foderskubberen er monteret med en roterende dobbeltsnegl.

Grusvejen var pænt revet op mod rødstensbygningerne, Louiselund ved Løsning, syd for Horsens, og ikke et halmstrå vendte forkert, da stedet forleden dannede ramme om et åbent stald-arrangement. Bag arrangementet stod DeLaval og mælkeproducent Bjarne Jensen, som overtog stedet fra sine forældre for 27 år siden.

Mælkeproducenten har fået skiftet to af sine tre 14 år gamle DeLaval malkerobotter ud. Det gjorde han i september, mens den sidste af de gamle står for udskiftning senere på året.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også