Guldkoen slog til på Kimbrerskuet

Årets »Miss Himmerland« har høstet flere titler i år – blandt andet blev hun »Guldko« på Landsskuet.

- Jeg er meget imponeret over niveauet heroppe, og det har været en skøn fornøjelse at være dommer i dag, sagde Andreas Døssing, i forbindelse med bedømmelserne af malkekvæget forleden på Kimbrerskuet.

Det var hans afsluttende bemærkning, inden konkurrencen om den ærefulde titel som »Miss Himmerland« blev afgjort.

Det blev Tirsvad Battlecry Nioniche fra Skovgaard Holstein fra Them ved Silkeborg, som i år løb med sejren.

Faktisk var fjerdekalvskoen, der fik tildelt 24 point på skuet, en særdeles aktiv dame på Kimbrerskuet. Hun var allerede tidligere på dagen blevet hædret som »bedste ældre ko«, og hun løb også med sejren som dette års »Kimbrerkoen«. Her fik hun tildelt maks. point; 50 point for sundhed og produktion samt 50 point for eksteriør.

Vundet alt i år

Koen fra Skovgaard Holstein var med på dyrskue for første gang i 2020 på Agro Nord, der også afholdes i Aars. Det gik godt, uden at hun dog endte øverst på sejrsskamlen.

I år var Kimbrerskuet egentlig blevet fravalgt i første omgang, da Skovgaard Holstein i stedet ville satse på Agromek. Men det blev altså alligevel til en tur fra Silkeborg til Aars.

Allerede på Landsskuet denne sommer viste fjerdekalvs koen fra Skovgaard Holstein, at hun kan begå sig i dyrskueringen.

- Jeg havde hende med i Herning i sommers, hvor hun blev »bedste ældre ko« og »Guldko«. Hun førte besætningsgruppen og vandt. Og så tog vi hende med herop, hvor hun også var med til at vinde besætningsgruppen, blev »Kimbrerkoen« og nu »Miss Himmerland«, fortalte en stolt Thomas Just, driftsleder, Skovgaard Holstein og tilføjede:

- Hun har taget alle de titler, hun kunne i år. Det er helt vildt, og en rejse, man ikke troede, skulle ske. Det er ubeskriveligt, fastslog Thomas Just.

Ekstra skarp konkurrence

Skovgaard Holstein kunne også tage fra Kimbrerskuet med »bedste kvie«.

- Det er over al forventning, sagde Thomas Just og lagde ikke skjul på, at der havde været lidt pres på, om de kunne leve op til de rigtig gode præstationer, som de opnåede på landsskuet.

- Vi havde et forfærdelig godt landsskue, og der var en nervøsitet over om, køerne nu kunne bevare den her styrke. Men det var bare fedt, at de kunne igen, konstaterer Thomas Just.

I 2019, som var Thomas Justs debutår på Kimbrerskuet, kunne han også tage en »Miss Himmerland« med hjem til stalden hos Skovgaard Holstein, så han har stået på sejrsskamlen i Aars før, men i år var der ekstra mange gode køer, der havde fundet vej til Aars.

- Det er ekstra vildt, fordi der er så mange gode køer i dag. Det gør sejren endnu større - det er stort lige nu, fastslog han.

 

Læs også