Himmerlandskød sænker noteringer

- Januar er som vanligt en rolig måned hvad angår afsætningen af okse- og kalvekød. Hverdagen er godt i gang efter nytåret, og de traditionelle familieretter præger igen indkøbsmønstret på hjemmemarkedet.

Sådan indleder Himmerlandskød sin markedsberetning torsdag. De markedsmæssige vilkår og den rolige efterspørgsel gør, at Himmerlandskød sænker noteringen på kalve og kvier under 12 måneder med 50 øre pr. kg.

Noteringen for ungtyre under 24 måneder samt kvier og stude under 16 måneder falder også med 0-50 øre pr. kg, såvel som noteringen for køer over 42 måneder falder med 25 øre pr. kg.

Presset af udenlandsk kød

Ifølge slagterivirksomheden melder detailhandlen om en uforandret handel, hvor efterspørgslen samler sig om hverdagsudskæringer og hakket kød – drevet af kampagner.

- Salget til foodservice ligger for nuværende på et stille niveau, og billige partier af udenlandsk kød begynder at lægge pres på priserne for oksekødet, skriver virksomheden.

Eksporten til Sydeuropa er behersket med en primær interesse for forfjerdinger.

- Produktionen på det nye slagteri i Aalestrup er nu oppe i gear efter en indkøringsperiode med diverse justeringer og tilpasninger af produktionsapparatet. Derfor flyttes slagtningen fra Hadsund i denne uge, så alle slagtninger fremover samles i Aalestrup, står der endvidere i markedsberetningen.

Læs også