Danske andelshavere får den højeste klimabetaling i Arla

De danske mælkeproducenter har scoret mest i klima-aflønning sammenlignet med de øvrige nationale ejergrupper i Arla, viser mejerikoncernens tal ifølge AgriWatch.

Arlas interne klima-model, som betyder, at de mest klimavenlige leverandører kan få en højere afregning, er indtil videre til størst fordel for de danske andelshavere rent noteringsmæssigt, viser mejeriets tal, som det svenske medie ATL og det danske medie AgriWatch har set nærmere på.

I gennemsnit har de danske andelshavere scoret 56 point ved at krydse tiltag af, som de har efterlevet. Gennemsnittet i Arla er 49, mens de britiske mælkeproducenter ligger lavest med 41, oplyser mediet.

- Blandt svenske og britiske producenter er der ifølge ATL spredt utilfredshed med, at de får lavere betaling for tiltag, og at der dermed sker en omfordeling af mælkeprisen til fordel for de danske mælkeproducenter, skriver AgriWatch.

Arla har øremærket 3,7 milliarder kroner til satsningen, som kan give den enkelte andelshaver op mod 3 eurocent pr. kilo mælk for at klima-optimere sin produktion.

Læs også