bannerPos

Årets RDM-tyr hædret

Formanden for RDM Danmark, Lars Iversen, overrakte foreningens højeste hædersbevisning, sølvfadet »Landets Vandrepræmie« til Line og Ole Nielsen, Frørup på Fyn, for deres tyr VR Froerup.

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
14-10-2020 15:46
I en sen alder kom VR Froerup fra Line og Ole Nielsen i Frørup på Fyn helt til tops på brugsplanen.

Som oftest er det unge tyre, som topper listen, hvorfra kvægbrugerne henter sæden til køerne. Sådan har det ikke været i år på brugslisten for Rød Dansk Malkerace.

Først i en – for tyre – sen alder bragte VR Froerup sig ind på førstepladsen, og gjorde sig dermed fortjent til titlen som »Årets RDM-tyr« og racens højeste udmærkelse »Landets Vandrepræmie – et sølvfad, som har været tildelt den bedste røde tyr hvert år siden 1953.

- Den startede med en midterplacering i brugsplanen, inden den for et par år siden igen blev taget af efter et halvt år. Men så kom resultaterne fra dens afkom, og så strøg den helt til tops, kunne avlsrådgiver Torben Nørremark fra Viking Danmark berette ved hædersbevisningen, som skete via en online-kåring blandt RDM-brugerne.

Første avlstyr

Det er den første tyr, Line og Ole Nielsen på Lundegaard ved Frørup på Fyn har leveret til Viking Danmark. Derfor var det to stolte besætningsejere, som modtog sølvfadet i går på Hesle Damgaard, hvor sundhedsprisen også blev overrakt.

Tyren er efter R Fanfare, som ligeledes er født i det fynske, på Grambogård ved Tommerup. Moderen er ko nr. 3373, som stadig er i besætningen i Frørup.

Med et indeks på 42 NTM indtog VR Froerup topplaceringen på brugsplanen i maj i år, og den ligger fortsat på andenpladsen. Tyren går fortsat på tyrestationen i Assentoft.

erik@landbrugfyn.dk
telefon +45 27 11 81 38

Aflivning blev afblæst

Frank Andersen, Hjørring, fik som den første fritestet sin minkfarm for corona, men har alligevel levet i uvished om fremtiden for sine dyr. Mandag blev den varslede aflivning af besætningen afblæst, og avleren håber nu på at få lov til at pelse og føre avlsdyr videre til næste sæson.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.
Side 1 af 1955 (39089 artikler)Prev1234567195319541955Next