Årets RDM-tyr hædret

I en sen alder kom VR Froerup fra Line og Ole Nielsen i Frørup på Fyn helt til tops på brugsplanen.

Som oftest er det unge tyre, som topper listen, hvorfra kvægbrugerne henter sæden til køerne. Sådan har det ikke været i år på brugslisten for Rød Dansk Malkerace.

Først i en – for tyre – sen alder bragte VR Froerup sig ind på førstepladsen, og gjorde sig dermed fortjent til titlen som »Årets RDM-tyr« og racens højeste udmærkelse »Landets Vandrepræmie – et sølvfad, som har været tildelt den bedste røde tyr hvert år siden 1953.

- Den startede med en midterplacering i brugsplanen, inden den for et par år siden igen blev taget af efter et halvt år. Men så kom resultaterne fra dens afkom, og så strøg den helt til tops, kunne avlsrådgiver Torben Nørremark fra Viking Danmark berette ved hædersbevisningen, som skete via en online-kåring blandt RDM-brugerne.

Første avlstyr

Det er den første tyr, Line og Ole Nielsen på Lundegaard ved Frørup på Fyn har leveret til Viking Danmark. Derfor var det to stolte besætningsejere, som modtog sølvfadet i går på Hesle Damgaard, hvor sundhedsprisen også blev overrakt.

Tyren er efter R Fanfare, som ligeledes er født i det fynske, på Grambogård ved Tommerup. Moderen er ko nr. 3373, som stadig er i besætningen i Frørup.

Med et indeks på 42 NTM indtog VR Froerup topplaceringen på brugsplanen i maj i år, og den ligger fortsat på andenpladsen. Tyren går fortsat på tyrestationen i Assentoft.

erik@landbrugfyn.dk
telefon +45 27 11 81 38

Læs også