bannerPos

Amerikansk begejstring for kalciumbinder

- Med X-Zelit har jeg været imponeret over, hvor stabilt det kan være med til at holdet kalciumniveauet, og det har vist sig at virke virkelig godt i forhold til højrisikokøerne, sagde Rod Martin på webinaret. Arkivfoto: Tenna Bang

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
21-08-2020 12:52
En ekspert i ernæring kalder kalciumbinderen X-Zelit et kærkomment redskab til forebyggelse af mælkefeber i det amerikanske Midtvesten.

- Tilbage i 2013 var jeg ude hos en landmand, der som mange andre døjede med subklinisk mælkefeber i besætningen. Men ligegyldigt hvilke sammensætninger af rationer, vi forsøgte os med, blev calciumniveauet i blodet ved med at ligge under 2,0 mmol/l for mindst halvdelen af de nykælvede køer. Der var altså en stor andel af subklinisk mælkefeber, vi ikke kunne rette op på, lød det fra Rod Martin, ernæringsekspert hos Vilof

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next