bannerPos

Arla indgår licensaftale for osteforretning i Mellemøsten

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
03-07-2019 10:30
Ny aftale giver Arla licens til at bruge Kraft-brandet de næste 12 år i Mellemøsten på den smelteostforretning, som Arla for nylig købte af Mondeléz International.

Markederne, der er omfattet af Arlas friske licensaftale er Bahrain, Irak, Israel, Jordan, Kuwait, Libanon, Libyen, Mauritius, Oman, Palæstina, Qatar, Saudi-Arabien, Syrien, Forenede Arabiske Emirater, Yemen og Seychellerne.

- Vi er glade for aftalen med Kraft Heinz. Den sikrer en vigtig kontinuitet i den forretning, vi har købt, og det er også godt nyt for de millioner af forbrugere i regionen, der kender og elsker Kraftsosteprodukter. Sammenlægningen af Krafts varemærkede produktserie og vores eget Puck-sortiment sikrer os en førerposition i ostekategorien, da vi kan tilbyde vores kunder og forbrugere markedets to stærkeste brands, siger Executive Vice President for Arlas internationale zone Tim Ørting Jørgensen.

Den royalty-baserede licens giver Arla ret til at anvende Kraft-mærket på osteprodukter med undtagelse af Macaroni & Cheese og indpakkede fødevareprodukter, der indeholder en kombination af ost og andre fødevarer som f.eks. ost og kiks.

Vilkårene i licensaftalen er ikke oplyst.

Udvidelse af Arlas forretning i Mellemøsten

I december 2018 meddelte Arla, at selskabet havde indgået en aftale med den amerikanske multinationale konfekture-, fødevare- og drikkevareproducent Mondeléz International om køb af deres smelteostforretning i Mellemøsten, som er samlet under brandet Kraft. Aftalen blev formelt indgået den 28. maj, hvor Arla overtog aktiviteterne.

Med opkøbet får Arla også det fulde ejerskab over det topmoderne osteproduktionsanlæg i Bahrain, hvilket giver selskabet mulighed for at udvide sin varemærkede osteproduktion i Mellemøsten og Nordafrika og styrke den generelle effektivitet i forsyningskæden.

Regionen er et af de vigtigste geografiske områder i Arlas Good Growth 2020-strategi og er Arlas største marked udenfor Europa. Siden 2010 har selskabet via organisk vækst mere end fordoblet sit salg i regionen. I 2018 havde Arla en omsætning fra detailhandel og foodservice i regionen på 560 millioner euro.

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next