bannerPos

Arla indgår licensaftale for osteforretning i Mellemøsten

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
03-07-2019 10:30
Ny aftale giver Arla licens til at bruge Kraft-brandet de næste 12 år i Mellemøsten på den smelteostforretning, som Arla for nylig købte af Mondeléz International.

Markederne, der er omfattet af Arlas friske licensaftale er Bahrain, Irak, Israel, Jordan, Kuwait, Libanon, Libyen, Mauritius, Oman, Palæstina, Qatar, Saudi-Arabien, Syrien, Forenede Arabiske Emirater, Yemen og Seychellerne.

- Vi er glade for aftalen med Kraft Heinz. Den sikrer en vigtig kontinuitet i den forretning, vi har købt, og det er også godt nyt for de millioner af forbrugere i regionen, der kender og elsker Kraftsosteprodukter. Sammenlægningen af Krafts varemærkede produktserie og vores eget Puck-sortiment sikrer os en førerposition i ostekategorien, da vi kan tilbyde vores kunder og forbrugere markedets to stærkeste brands, siger Executive Vice President for Arlas internationale zone Tim Ørting Jørgensen.

Den royalty-baserede licens giver Arla ret til at anvende Kraft-mærket på osteprodukter med undtagelse af Macaroni & Cheese og indpakkede fødevareprodukter, der indeholder en kombination af ost og andre fødevarer som f.eks. ost og kiks.

Vilkårene i licensaftalen er ikke oplyst.

Udvidelse af Arlas forretning i Mellemøsten

I december 2018 meddelte Arla, at selskabet havde indgået en aftale med den amerikanske multinationale konfekture-, fødevare- og drikkevareproducent Mondeléz International om køb af deres smelteostforretning i Mellemøsten, som er samlet under brandet Kraft. Aftalen blev formelt indgået den 28. maj, hvor Arla overtog aktiviteterne.

Med opkøbet får Arla også det fulde ejerskab over det topmoderne osteproduktionsanlæg i Bahrain, hvilket giver selskabet mulighed for at udvide sin varemærkede osteproduktion i Mellemøsten og Nordafrika og styrke den generelle effektivitet i forsyningskæden.

Regionen er et af de vigtigste geografiske områder i Arlas Good Growth 2020-strategi og er Arlas største marked udenfor Europa. Siden 2010 har selskabet via organisk vækst mere end fordoblet sit salg i regionen. I 2018 havde Arla en omsætning fra detailhandel og foodservice i regionen på 560 millioner euro.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next