Fynske vintermøder i kvægregi

Såvel RDM Fyn og Holstein Fyn har i februar afholdt vintermøder med både besætningsbesøg, fagligt nyt og hæder på programmet.

Torsdag den 20. februar klokken inviterede Aktivitetsudvalget RDM Fyn til vintermøde under temaet »sparet foder« og VR Strategi 20XX, og den invitation var der godt 40 medlemmer af foreningen, der havde takket ja til.

Aftenen begyndte med rundvisning i besætningen hos Anja og Henrik Lærke Kongsdal i Ullerslev, der driver en besætning på 198 køer, hvor ydelsen ligger på 11.655 kg EKM pr. ko.

Herefter fortsatte programmet i Ullerslev Forsamlingshus, hvor netop Anja og Henrik Lærke Kongsdal blev hædret og fik overrakt RDM fighterprisen.

Udover faglige indlæg var der også valg til avlsforum på dagsordenen. Her skulle der vælges seks mand på Fyn. På mødet takkede Lars Bebe af efter mange år i RDM Avlsforum. Den fynske mælkeproducent har været med i foreningens arbejde siden 1981.

RDM Avlsforum består nu af Berit Dahl, Lars Iversen, Johan Bebe, Søren Hvelplund, Jacob Serup Pedersen og Søren Brems.

Hæder i Holstein

Tirsdag den 18. februar var det Holstein Fyn, der var samlet til årsmøde og besætningsbesøg.

Dagens program startede hos Peter Petersen i Emmelev ved Otterup, der driver en mælkeproduktion med 340 køer og en ydelse på 11.786 kilo EKM.

Mødet fortsatte efterfølgende i Otterup Hallen med frokost og faglige indlæg.

Overrækkelse af hæder var traditionen tro også på dagsordenen. For 100.000 kilo mælk var der hæder til Jesper Navne, Rudkøbing, Jesper Sørensen, Lydinge, Gitte og Carsten Hedegaard, Ørbæk og til I/S Stougård v/ Niels og Peder Stougård, Snave, mens der for 150.000 kilo mælk var hæder til Per Villebro, Frørup.

Desuden blev Søren Dyssemark, Bårdesø, hædret for den højest testede kvie.

 

Læs også