bannerPos

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Det nye samarbejde mellem Sønderhaven Gårdmejeri og Singapore Airlines (SIA) blev tirsdag markeret ved et arrangement på det nordjyske mejeri. Fra venstre ses Allan Hoffery, sales and communications manager hos SIA i Norden, Preben Ørum, ejer af Sønderhaven, og Erwin Widjaja, General Manager for SIA i Norden. Foto: Singapore Airlines Nordics

Redaktionen

18-05-2019 11:19
Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Det sidste halve års tid har passagererne ombord på Singapore Airlines’ fly kunnet nyde osten Comendante fra Sønderhaven Gårdmejeri, og samarbejdet mellem flyselskabet og det lille nordjyske mejeri bliver nu udvidet. Fremover skal Sønderhaven også levere specialfremstillede oste til flyselskabet baseret på ønsker fra selskabets passagerer.

- Det bliver meget spændende at skulle arbejde endnu mere sammen med Singapore Airlines, for derved kommer vores oste langt omkring og ud til mange mennesker, siger Preben Ørum, som sammen med sin kone, Marianne, ejer Sønderhaven Gårdmejeri. Han ser det som en stor anerkendelse, at flyselskabet ønsker at bruge mejeriets oste, skriver Landbrug & Fødevarer.

Hos Singapore Airlines ser man frem til at kunne tilbyde passagerne de specialfremstillede produkter.

- Vi har valgt at samarbejde med Sønderhaven, fordi vi ønsker at tilbyde de rejsende en unik ost, som de ikke får andre steder, og som matcher oplevelsen af høj kvalitet i vores fly, fortæller Allan Hoffery, sales and communications manager hos Singapore Airlines i Norden.

Fuld sporbarhed

Sønderhaven er ifølge Landbrug & Fødevarer det eneste sted i Danmark, hvor mejeri og malkekøer har samme adresse.

- Hos os står køerne på den ene side af gårdspladsen, og mejeriet ligger på den anden side. Det betyder, at vores produkter har deres helt egen smag og duft, at vi undgår at bidrage til CO2-udledning ved transport og at vi kan spore hele processen fra oprindelse af foder og græsset på marken til den færdige ost og smør, forklarer Preben Ørum.

Særlige ønsker og krav

Sønderhaven skal levere ostene i 150 grams stykker, som tilberedes på flyet, og ostene skal derfor opfylde en række krav i forhold til håndtering og servering på flyrejser.

- Osten skal være nem at håndtere for flypersonalet, for eksempel må den ikke være for hård, for den skal kunne håndteres med de knive, som er tilladt på et fly, fortæller Preben Ørum og tilføjer:

- Her er det en fordel for os, at vi er en lille virksomhed. Vi er omstillingsparate og fleksible og skal ikke igennem et stort bureaukrati eller produktionsapparat. Vi bestemmer os for, hvad vi vil lave, og så laver vi det.

Den første ost fra Sønderhaven, der bliver fremstillet efter passagerernes ønske, vil være at finde på businessclass på alle Singapore Airlines’ flyvninger ud af København fra november 2019.

teba

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next