Klar med halm- og foderbørs

Med udsigt til ringe høst må landmændene samarbejde, opfordrer LandboSyd.

Høsten bliver på mange egne og i flere afgrøder meget dårlig. Det presser landmændene på økonomien, og mange husdyrproducenter kommer til at mangle foder til dyrene.

- I LandboSyd har vi rigtig mange, store husdyrproducenter som kunder. For at hjælpe kunderne har vi oprettet en Facebookside, som hedder halm- og kornformidling. Da vi også har mange kunder, som kommer til at mangle foder til køerne, har vi nu oprettet yderligere to Facebooksider kaldet grovfoderformidling, konventionel og grovfoderformidling, økologisk, oplyser LandboSyd

- For vores kunder rammer en dårlig høst både økonomisk og på humøret – derfor er det vigtigt, at kunderne samarbejder om de begrænsede udbytter, vi høster i år, mener planteavlschef Jette Erichsen, LandboSyd.

Letter kontakten

Formålet med siderne er at gøre det let for købere og sælgere at komme i kontakt med hinanden.

- Vi kan se, at det virker. For på halm- og kornformidlingssiden er brugerne flittige til at komme med opslag på siden, og vi kan se, at der bliver skrevet mange beskeder til hinanden, oplyser LandboSyd.

Man har valgt at lave siderne som åbne, for at gøre det så enkelt som muligt at skabe kontakten.

- For de, som ikke er på Facebook, kan vi også hjælpe med at lægge opslag på siden. Der skal bare sendes en mail til kvægrådgiver Kirstine Lauridsen, så lægger vi det på den Facebookside, som er mest relevant, oplyser initiativtagerne.

Få aftaler på skrift

Når landmænd handler med hinanden, så anbefaler vi, at aftalerne sker på skrift.

- Vores rådgivere hjælper gerne hermed, og de som har abonnement til Landbrugsinfo kan også hente nogle skabeloner der, lyder det fra rådgivningshuset.

 

 

Læs også