bannerPos

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder to klovkurser i oktober. Det ene kommer til at foregå i en besætning, hvor der arbejdes med levende dyr. Deltagerne bliver godt hjulpet på vej af lektor Nynne Capion.
29-09-2020 12:11

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Med et nyt navn i bagagen er BoviCura, tidligere kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, klar til at udbyde kurser med fokus på klove og klovbeskæring i oktober.

Virksomheden, der kalder sig selv en traditionel dyrlægepraksis og kursusvirksomhed, sætter fokus på klove i de to første kurser under det nye navn.

- Klove er en af vores absolut største dyrevelfærdsmæssige udfordringer. At løfte klovsundheden forbedrer ikke alene dyrevelfærden, men også landmandens produktionsøkonomi – det kan virkelig rykke på økonomien, fortæller Ninna Westphael, direktør i BoviCura.

Øvede og uøvede

De to kurser, som dyrlægevirksomheden udbyder, er henholdsvis den 6. og den 7. oktober.

Den 6. oktober er henvendt til øvede og rutinerede landmænd, som gerne vil have finpudset deres teknikker og luet ud i eventuelle dårlige vaner.

- Her foregår det i en besætning og deltagerne får lov til at arbejde med levende dyr modsat dagen efter, som er for nybegyndere og hvor vi arbejder med døde ben, fortæller Ninna Westphael.

Forskellige steder

Begge dage vil, måske klovekspert nummer et i Danmark, lektor Nynne Capion gøre deltagerne klogere på klove og klovbeskæring både i teori og praksis.

Fra BoviCura deltager dyrlægerne Peter Viinberg og Poul-Erik Nørgaard Nielsen, som er to af virksomhedens klovspecialister.

Dagen for de øvede vil foregå på Tinghøjgård Arden A/S ved Arden, mens dagen for nybegyndere bliver på Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk ved Nibe.

tb

- Klove er en af vores absolut største dyrevelfærdsmæssige udfordringer. At løfte klovsundheden forbedrer ikke alene dyrevelfærden, men også landmandens produktionsøkonomi – det kan virkelig rykke på økonomien.

Ninna Westphael, direktør i BoviCura.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next