bannerPos

Plads til færre gæster – men majs i øjenhøjde

På grund af corona bliver der i år ikke plads til de over 500 deltagere, de seneste værter for Grovfoderekskursionen har lagt stald og marker til. Arkivfoto: John Ankersen

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
20-08-2020 12:45
Corona-reglerne levner ikke engang bliver plads til en tredjedel af det antal deltagere, der de seneste år har været en del af Grovfoderekskursionen. Til gengæld giver datoflytning fra juni til september mulighed for at se majsen i øjenhøjde.

De seneste år har Seges’ grovfoderekskursion trukket over 500 landmænd og rådgivere til. Sådan bliver det ikke helt i år, hvor ekskursionen også er rykket fra juni måned til den 10. september på grund af corona-situationen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next